Nn nupu- ja nutitelefoni põhierinevus seisneb selles, et nutitelefon on interneti kasutamiseks palju võimekam ja mugavam – surfamine, ostlemine, e-kirjavahetus, sotsiaalmeedia, äppide lisamine. Võib arvata, et keegi ei taha nutitelefoni, kus internetivõimekus on "kinni keeratud".

Suurim telefonitootja Samsung on aga nii eksperimenteerimishimuline, et väljastas kodumaal Lõuna-Koreas nutitelefoni, kus internetiühendust tõesti polegi. 2G, 3G, 4G, wifi – midagi pole! Telefonikõnesid teha ja SMS-itada muidugi saab.

Muus osas näeb Galaxy J2 Pro (2018) välja nagu nutitelefon ikka. Aparaat on suunatud kõigile, kes tahavad telefoni kasutada, aga ei taha sellega seostuvaid segajaid nagu võimalus sotsiaalmeediat sirvida. Ehk teisisõnu tahavad telefoni, millel nuppe pole, aga ilus suur värviekraan on.

Selline seade võiks ära kuluda näiteks õppetööle pühendunud üliõpilastele või lapsevanematele, kes tahavad, et laps saaks telefoni näppida ilma internetis käimata, või vanema põlvkonna esindajatele. Kuigi Lõuna-Korea on nii tehnoloogiliselt tänapäevane koht, et seal kasutavad nutitelefone meelsasti ka vanemad inimesed.

Samsung pakub J2 Pro'd Lõuna-Koreas säärase kampaania toel, et kui üliõpilaseks kandiddeerija juunis pärast eksamiperioodi lõpetamist selle asemele uue kalli Galaxy A või S-i nutitelefoni ostab, siis saab ta J2 Pro täishinna võrra allahindlust.

Taoline kampaania pole Lõuna-Koreas imelik, sest ülikooli kandideerimise eksam nimega suneung on ülisuure kohaliku tähtusega. Selle tulemused määravad, et millisesse kõrgkooli võib pääseda, millel on omakorda suur mõju tulevasele tööelule ja karjäärivõimalustele.

Praegu pole teada, et tootja kavatseks Galaxy J2 Pro (2018) ka väljaspool kodumaad müügile tuua.

Eelpaigaldatud äppide hulgas on internetti mitte kasutav sõnastik Diodict 4, mis korea- ja ingliskeelseid sõnu vahendab.

Põhinäitajad:

* 143,8 x 72,3 x 8,4 mm / kaal 153 g

* 5-tolline ekraan, 540 x 960 pikslit, 16:9 kuvasuhe, Super AMOLED

* opsüsteem Android 7.1

* Snapdragon 425 kiip (neljatuumaline, 1,4 GHz)

* 1,5 GB töömälu, 16 GB failiruumi, loeb kuni 256 GB mälukaarti

* 8 MP põhikaamera, f/2.2, autofookus, LED-välk, HDR, 1080p video 30 k/s

* 5 MP esikaamera, f/2.2, LED-välk

* 2600 mAh aku, vahetatav

* muu: plastikkorpus, metallraam, kaks mikro-SIM-kaarti, 3,5 kõrvaklapipesa,

* andmeside: Bluetooth 4.2, GPS, FM-raadio, micro-USB 2.0 + OTG

* hind: 199 100 won'ni (meie rahas umbes 150 eurot)

Miks nii väikese piksliarvuga ekraani ja ilma internetiühenduseta seadme peale Super AMOLED tehnoloogiat raisata, jääb paraku vastuseta õhku.

(2018) mudelinime lõpus viitab, et see pole esimene J2 Pro. Kaks aastat tagasi ilmus algupärane J2 Pro, millel on internetiühendus täitsa olemas. Vähemalt ei maini selle puudumist veebis ilmunud ülevaated, mida kiiruga kiikasin.