“Uue tahvelarvuti eesmärgiks on pakkuda kasutajatele veelgi rohkem lahendusi, mis lubaksid neid kasutada tahvelarvutit vajadusel sülearvuti asemel. Selleks on Tab S4-le esmakordselt lisatud Samsung Dex funktsioon, mis loob kasutaja jaoks tavalise arvutiga sarnase kasutajaliidese, et kodust või töölt eemal olles oleks võimalik vajalikud asjad alati ära teha,” rääkis Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Samsung Dex ja S Pen

“Varem on Samsung Dex lahendust saanud kasutada vaid telefonidel, kuid nüüd on see võimalus olemas ka uue tahvelarvuti juures. Kui telefon tuli Dex-i kasutamiseks ühendada spetsiaalsesse telefonialusesse, siis S4 tahvelarvuti puhul seda tegema ei pea. Tahvelarvutit saab koheselt hakata kasutama justkui sülearvutina,” selgitas Aasma.

Näiteks on võimalik kasutada erinevaid Androidi ja Microsoft Office rakendusi, muuta rakendusakende suurust ning tõsta teksti ja muud sisu eri rakenduste vahel kiirteedega klaviatuuril. Lisaks on Tab S4 ühilduv HDMI adapteritega, seega on tahvelarvutit võimalik kasutada ka teise ekraanina.

Koos Tab S4 tahvelarvutiga tuleb kaasa ka S Pen pliiats, millega on võimalik tahvelarvutisse märkmeid teha, joonistada, teksti tõlkida või lihtsalt niisama ringi liikuda. Samuti on olemas Samsung Live Message funktsioon, millega on võimalik mõni emotikon või muu sümbol ise valmis joonistada ja liikuval kujul mõnele tuttavale saata.

Turvalisuse tagamiseks on uus tahvelarvuti varustatud Samsung Knox turvalisuslahendusega, mis tagab riistvara ja tarkvara koostöös kõige olulisema informatsiooni kaitse. Aksessuaarina on Tab S4 tahvelarvuti juurde võimalik muretseda Book Cover Keyboard, mille puhul on tegemist tahvelarvuti kaanena kasutatava klaviatuurilahendusega.

Lisaks pakub Tab S4 kiirlaadimist ja 7300 mAh akut, millega on võimalik kuni 16 tundi järjest videot vaadata.

Ekraan ja AKG kõlarid

Tab S4 tahvelarvutil on 10,5-tolline Super AMOLED (sAMOLED) ekraan 2560x1600 resolutsiooniga, mille pikslisagedus on 287 pikslit tolli kohta (PPI). Samuti on tahvelarvutil AKG kõlarid Dolby Atmos funktsiooniga, mille eesmärgiks on luua kasutajale ruumilise heli kogemus, et multimeedia vaatamine seadmest saaks olla võimalikult meeldiv.

Lisaks on Tab S4 tahvelarvutile paigaldatud Samsungi SmartThings rakendus, mis lubab ühest kohast kontrollida nutikaid internetiga ühendatud (IoT) koduseadmeid. Samuti on seadmes Samsung Flow rakendus, mille abil on võimalik eri rakenduste teateid ja sisse tulevaid e-kirju paremini organiseerida.

Tehnilised andmed:

Ekraan: 10.5” WQXGA (2560x1600) sAMOLED

Kiibistik: Qualcomm® Snapdragon™ 835 Octa Core (2.35GHz + 1.9GHz)

Mälu: 4GB + 64GB / 256GB, microSD kuni 400GB

Kaamera: 13MP AF + 8.0MP, välk

Mõõtmed, kaal: 249.3 x 164.3 x 7.1mm, 482g (Wi-Fi) / 483g (LTE)

Aku: 7,300mAh, Fast Charging kiirlaadimine

Operatsioonisüsteem: Android 8.1

Video: Salvestab: UHD 4K (3840x2160) @ 30fps. mängib: UHD 4K (3840x2160) @ 60fps