Nüüd aga tutvustas Samsung oma järjekordset uudistoodet Galaxy Alpha, mis vähemalt välimuse poolest erineb diametraalselt varasematest n-ö lipulaevadest, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Samsungi enda sõnul on tegu uue tasemega Galaxy-seeria disainis. Ometi aga tundub telefoni välimus kahtlaselt tuttav. Loomulikult, sarnane disain on juba mõnda aega kasutusel Apple'i iPhone'ide juures.

Mõistagi pole Apple oma telefonide välimust patenteerinud, kuid sarnasus on pehmelt öeldes ilmne.

Vähe sellest, Galaxy Alpha sarnaneb iPhone'iga ka oma näitajate poolest. See tähendab, et hoolimata briljantsest välimusest on Samsung sisu (s.o raudvara-poolt) kõvasti tagasi tõmmanud, võrreldes oma lipulaeva Galaxy S5-ga.

Alphal on pakkuda 4,7-tolline (1280 x 720) HD Super AMOLED ekraan, kaheksatuumaline protsessor (tegelikult küll 1,8 GHz + 1,3 GHz QuadCore protsessorid), 13 MP kaamera (mis on võimeline salvestama ka 4K videot), 2 GB muutmälu ning 32 GB sisemälu.

Erinevalt enamusest Samsungi telefonidest aga puudub mälukaardikasutamise võimalus. Sellle eest on aga Alpha varustatud Samsungi "legendaarse" sõrmejäljelugeja ning suure hulga Samsungi enda tarkvaraliste imevidinatega.

Kinnitamata andmetel pole Galaxy Alpha puhul tegu lihtsalt juhusliku katsega disainiteadlikumaid kodanikke oma leeri meelitada. See olevat koguni vastulöögiks veel müügile ilmumata iPhone 6-le.

Seda, kas raudvaraliselt pügatud, kuid uhke välimusega Galaxy Alpha oma olemasolu õigustab, selgitab välja karm olelusvõitlus.