Tõele au andes pole tegu just kõige lihtsama skeemiga. Phonearena kirjeldab, et selleks on vaja luua sisuliselt 3D mudel inimese sõrmejäljest ning sellega üks Imgurisse oma sammud üles laadinud telefonikasutaja ongi hakkama saanud. Darksharki nime taha peituva telefonikasutaja sõnul võttis mudeli abil kasutaja pangakontole ligi pääsemine vaid 15 minutit.

Tõsi, see nõuab kõva planeerimist ning varasemat ettevalmistust. Darkshark võttis ja tegi pildi enda veiniklaasist ning leidis sealt enda sõrmejälje kujutise. Selle kujutise tegi ta Photoshopi abil kontrastsemaks ning eksportis selle Autodesk 3ds Max programmi, kus tegi sellest 3D mudeli. Selle 3D-mudeli printis ta 3D printeri abil välja ning kasutas seda telefoni avamiseks.

Kogu protsess võttis kasutaja sõnul tal umbes kolm proovimiskorda, et sõrmejäljemudeli sügavus vastavaks saada. "3D mudel teeb mu telefoni lahti, vahel isegi sama hästi kui mu päris sõrmejälg," ütles ta. Tema sõnul saaks luua näiteks varastatud sõrmejälgedega varustatud kindad, millega siis telefonile ligi pääseb. Hea planeerimise korral võiks tema sõnul telefoni avamiseks kuluda mitte rohkem kui kolm minutit.

Seega, kinnitust sai vana kõnekäänd, et lukud on loomade jaoks - vajadusel saab ka kõige turvalisema sõrmejäljelugeri ära petta. Nagu näha, võtab see aga oluliselt rohkem ettevalmistust - tavalise, optilise sõrmejälgelugeriga telefoni avamiseks ei ole vaja muud, kui vaid pilti kasutaja sõrmejäljest.