Huawei tunnistas avalikult, et tahab järgneva paari aasta jooksul Samsungi järel suurimaks telefonitootjaks tõusta, milleks tuleb praegune teise koha omanik Apple seljatada.

Turu-uuringute firma Strategy Analytics andmetel tootis Samsung sel hetkel 20,1% kõigist turule jõudnud nutiseadmetest, Apple 12% ja Huawei 9%. Kõik teised veel oluliselt vähem.

Nüüd selgub, et kuigi Apple'i alistamine pole veel õnnestunud, siis suutis Huawei saavutada hästikõlava ajutise võidu võimsa Samsungi enda üle.

Strategy Analytics kinnitab nimelt, et tänavuse aasta kolmandas veerandis (30. septembril lõpenud majanduskvartalis) oli tulusaim Androidi seadmete tootja Huawei, mitte Samsung nagu seni tavaline.

Huawei teenis esikoha tänu sellele, et nende käibetulu oli mainitud perioodil umbes 190 miljonit eurot.

Õigupoolest saavutasid umbes sama – aga siiski veidi vähem – Hiina firmad Vivo ja OPPO, mis platseerusid siis vastavalt kolmandaks ja neljandaks.

Samsungit vahelduseks pingereas polegi, Note 7 jamad läksid kalliks maksma. Saame näha, kas nad suudavad järgmise veerandi arvestuses oma esikoha taastada, või vähemalt esiviide tagasi ronida.

Kõik Androidi seadmete tootjad on muidugi käibetulu arvestuses tühised tegijad Apple'i kõrval, mis kogus samal perioodil umbes 8 miljardit eurot käibetulu ehk 91% kõigist tootjatest kokku.

Androidi leeris läks siis jagamisele ülejäänud 9%, millest suurima tüki ehk 2,4% kahmas Huawei. Sellele järgnesid oma 2,2% väärtuses "viiludega" Vivo ja OPPO.

Kui mudel Mate 9 ilmub detsembris nagu plaanitud, siis paistab Huawei tänavu silma lisaks ainsa nutitelefonitootjana, kellel on kahe objektiiviga põhikaameraga varustatud suisa kolm mudelit, eelnevalt P9 ja Honor 8. Teistel on null või heal juhul üks.