Nii pole paraku juhtunud Note 7 telefoni puhul, mille kõik eksemplarid Samsung n-ö tagasi on kutsunud. Tootja on sunnitud inimesi koguni tagant torkima ja tüütama.

Kuidas täpselt? Sundida ju ei saa, kui keegi tahab telefoni endale jätta, et näiteks oma kogusse jätta või lootuses tulevikus kollektsionääridelt selle eest head raha teenida.

Samsung püüab inimesi siis kaudselt mõjutada. Mitmes riigis nagu näiteks USA-s ja Lõuna-Koreas on ilmunud tarkvaravärskendus, mis ei lase Note 7 akut täis laadida, vaid piirab täituvuse 60%-ga.

Sama värskendus hakkab telefonikasutajat ka aktiivselt tüütma. Iga kord, kui telefonile taaskäivitus teha, see laadima panna või lihtsalt ekraan sisse lülitada, ilmub ekraanile teade, et Samsung ootab Note 7 tagasi. Selline asi võib tõesti tüütult mõjuda, kuigi hea eesmärgi nimel.

Samsungi andmetel on ligi 85% USA-s turule jõudnud Note 7-test tootja juurde tagasi jõudnud. Enamik tagastajaid olla ka haaranud võimalusest teine Samsungi nutiseade vastu, mitte lihtsalt raha tagasi saada.