Aga võta näpust, Samsung toob ka sel sügisel välja järjekordse Galaxy Note-seeria tippmudeli ja lisaks uue keskelt kokkupandava telefoni.

Note 20 ehk mulluse Note 10 järeltulija ilmumine on pigem mitte üllatus. See seeria on Samsungile alati kiidusõnu toonud, kuigi hind on kõrge ja Note ise sisuliselt värskendatud S (Samsungi igakevadine tippseeria).

Uue keskelt kokkupandava telefoni saabumine juba sügisel on aga tõeline üllatus.

Esiteks ilmus alles veebruaris Galaxy Z Flip, mis on küll igati tore aparaat, aga 1500 eurose hinna eest kahtlane, sest ostjal pole aimugi, kaua see uudne tehnoloogia, mis lubab telefoni keskelt kokku panna, igapäevases kasutuses vastu peab.

Teiseks pole uus voldiktelefon isegi mitte Galaxy Z Flipi järeltulija, vaid mulluse Galaxy Foldi mantlipärija. Selle koostekvaliteediprobleeme kajastati veebi(meedia)s tollal laialdaselt ja hoiatati huvilisi, et katki läheb kallis asjake ilmselt ruttu.

Nii et mõistlikum olnuks välja tuua pigem soojemal vastuvõetud Z Flipi järglane – kui üldse eeldada, et selliseid luksusmudeleid peaks aastas ilmuma kaks.

Kolmandaks tõi koroonakriis kaasa seni kaugelt suurima müügilanguse nutifonide lühikeses, aga maitsvas ajaloos. Eri turujälgijate andmetel vähenes müük aasta esimeses veerandis 11,7–17 protsenti, võrreldes mulluse esimese veerandiga. Pole põhjust arvata, et olukord enne aasta lõppu järsult paraneks.

Uudismudelite tehnilisi näitajaid, hindu ja ilmumisaegu hetkel ei tea.