On kuulda, et Samsung hoiab oma uue tipptelefoni Galaxy S8 esmaesitluse märtsi lõpus toimuva oma suurürituse jaoks. Mobiilimessil näitab ettevõte aga kaht uut tahvlit: Galaxy Book ja Galaxy Tab S3.

Jah, seda ajal, mil tahvlid on "leigeks kaubaks" muutunud. IDC uuris turgu ja teatab, et tahvlimüük on 2016. a lõpu seisuga vähenenud üheksa kvartalit järjest. Apple on endiselt liider - iga neljas müüdud tahvel on iPad - aga neil on vastav müük kahanenud 12 kvartalit järjest.

Galaxy Book on Windows 10 põhine ning ilmub 10- ja 12-tollise ekraaniga variandis. Android 7 jooksutav Galaxy Tab S3 ilmub ainult 9,7-tollisena.

Samsungi tahvel Galaxy Book (Foto: tootja)

Mõlemad on kena välimusega ja pakuvad S-Pen-puutepliiatsit, mida ei pea õnneks Apple'i Pencili kombel laadima. Galaxy Book on rohkem töötamiseks, Tab S3 rohkem video ja videomängude tarbeks.

Galaxy Bookil on kaasas veel klaviatuur, mille võib küljest ära võtta, sest kaks-ühes-tahvlid on oma vallas kuumim sõna. Valdkond on maha jahtunud, aga ikkagi.

Tab S3 ilmub Eestis müügile aprilli alguses, wifi variandi soovituslik hind on 689 eurot ja LTE variandil 779 eurot. Odav ei saa olla ka nt Microsofti Surface'iga konkureeriv Galaxy Book, aga kallid Windows 10 tahvlid polegi midagi uut.

Tehnoloogiasait The Verge tegi mobiilimessil Samsungi uudistahvlitest ka videot: