Eraldi kokkuvõtet oodake lähipäevil ka Forte saidile, aga praegu tuli isu rääkida Samsungi uutest telefonidest ja teleritest, mis CES-iga seoses on tehnoloogiauudistesse jõudnud.

CES pole koht, kus suured telefonitootjad oma tähtsaimaid tooteesitlusi korraldavad - see au kuulub veebruari lõpus ja märtsi alguses toimuvale mobiilimessile Mobile World Congress, mille asukoht Hispaania Barcelona.

Samsung seega oma järgmist tipptelefoni tänavusel CES-il ei tutvusta, küll aga hõikas välja, et selle nimi on Galaxy S9 (lisaks muidugi natuke suurem variant S9+), seda saab näha MWC-messil veebruari lõpus ja ka kohe osta.

Samsung on oma S-seeria tipptelefone eelistanud hiljuti väljastada kevadel, mitte hilistalvel, seega ennustan kõhutunde põhjal, et S9 ja S9+ siiski MWC ajal müügile ei jõua. Küll võib juhtuda, et neid on seal piiratud koguses saadaval, mh ajakirjanikele testimiseks.

Heakene küll, mida siis Samsung CES-il näitab? Täiesti esindatud on tuttuus keskklassi Galaxy A8 ja selle suurem variant A8+, mida Forte enne jõule põgusalt tutvustas.

Foto: tootja

Kes tunneb huvi, lugegu tollast ülevaadet, siin lisan ainult, et nagu paar viimast A-seeria telefoni, muudab ka A8 (2018) kesk- ja tippklassi vahelise piiri seniset veelgi hägusemaks.

Seda nii võimaluste, võimekuse kui ka ka hinna poolest, mis hakkab Eestis olema suisa 499 eurot (samasse hinnaklassi jäid mullu tippmudeleid nagu OnePlus 5 ja Nokia 6).

A8 saab juba eeltellida. Kõik kolm mobiilioperaatorit annavad hiljemalt 25. jaanuaril eeltellijale kaasa peakomplekti Gear VR (tavahind 129 eurot).

Nagu ikka, näitab Samsung tänavusel CES-il ridamisi kalleid telereid ja monitore. Siin jääb silma, et tänavune turundus-võlusõna, millega eriti palju piksleid pakkuvaid telereid ostma meelitatakse, on tehisintellekt.

Tehisintellekt muutvat 8K teleris mistahes pilti rohkem 8K sarnaseks. 4K telerites on see aga Samsungi telefonidest tuttava digiabilise Bixby vormis, mis aitab muuhulgas telerit häälkäsklustega juhtida ja teiste koduseadmetega sidet hoida.

Samsungi teleritootmise-rivaal LG lubab ka oma tänavustes šeffmudelites tehisintellekti kasutusele võtta. Teised suurtootjad jäävad siin esialgu pigem nutiteleri ja digiabiliste võimaluste juurde.

Forte tutvustas ka juba Samsungi hiiglas-moodultelerit The Wall, mis CES-il imetlemiseks väljas.