Probleemi tuumaks on üht konkreetset tüüpi ekraanikatted ja Samsungi lipulaevades kasutatavad ultraheli sõrmejäljelugejad, millega seonduvad probleemid tuvastas üks Ühendkuningriigi paarike. Lisa Neilson tuvastas pärast umbes 3 eurot maksva ekraanikatte telefonile lisamist, et saab telefoni lahti teha oma sõrmega, mida ta tegelikult süsteemis registreerinud ei olnud.

Seejärel palus ta telefoni avada proovida ka oma abikaasal, kelle puhul see samuti toimis. Pärast katsetati sama ekraanikaitset ka naise õe telefonil, mis samuti mudeliseeriasse kuulus ning sarnaselt oli võimalik ka selle ekraan avada.

Samsung teatas, et tegeleb hetkel probleemi täpsema uurimisega, kuid kinnitab, et tegemist on tõepoolest tõsise turvariskiga, kuna sõrmejälje abiga saab ligi näiteks ka pangandusrakendustele ning muule tundlikule infole. Erinevate allikate sõnul on võtmeks seejuures just ekraanikaitse, millel on spetsiaalne geellahendus, mis on võimeline kasutaja sõrmejälje aines säilitama ning see tähendabki, et telefoni saab pärast kasutaja esimest kasutamist edaspidi sisse ükskõik kes.

Sellele viitas ka Samsung, öeldes, et selleks, et tagada oma telefoni turvalisus, tasub eelistada seadmetootjate poolt toodetud telefoniaksessuaare, sealhulgas ekraanikatteid. Kui neid kasutada, ei tohiks ka selliseid turvariske esialgsetel andmetel esineda. Vaatamata sellele jätkatakse aga probleemi täpsemat uurimist.