Need uudsed aparaadid said küll palju meediatähelepanu, reaalses elus ja poodide lettidel on need aga siiamaani pigem vaeslapse ossa jäänud, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Mõneti teenimatult, sest nagu nägime kasvõi Nikon S800c puhul, on Androidiga kaamerail tavapildistaja jaoks pakkuda mitmeid hüvesid.

Samsung arvab samamoodi ning panustab kõigest jõust Androidile. Reedel tõi Lõuna-Korea elektroonikagigant välja kaamera nimega Galaxy NX.

See on maailma esimene Androidi operatsioonisüsteemiga fotokaamera, millel on peegelkaameralikult suur sensor ning mille ette saab keerata kõiki Samsungi NX-seeria hübriidkaameratele valmistatud objektiive.

See aparaat on seega võimeline tegema peegelkaamera kvaliteediga fotosid, mille töötlemiseks ja jagamiseks otse kaameras ja kaamerast on kasutaja jaoks saadaval kogu Android-platvormi võimekus.

Tegelikult mitte vast päris "kogu", sest helistamisfunktsiooni sel kaameral (erinevalt hiljuti avalikustatud Galaxy S4 Zoom Androidist) ei ole.

Selle kaamera loomisel ei ole Samsung ressursse tagasi hoidnud. Näiteks on sel lisaks MicroSD mälukaardipesale välja käia fotoaparaatide kohta pretsedenditud 16 GB sisemälu.

Viimast Androidi-versiooni aitab sujuvalt liigutada neljatuumaline protsessor, kusjuures fotode sensorilt välja lugemiseks ja vajalikus formaadis mälukaardile talletamiseks on kaameral täitsa eraldi protsessor nimetusega DRIMe IV. (Olulisematest tehnilistest andmetest saad hea ülevaate allpool.)

Pole kahtlustki, et Samsung Galaxy NX on võimas pildimasin – täis topitud kõige vingemaid komponente ja tarkvara, mis Samsungil nutitelefonide ja hübriidkaamerate vallas toppimiseks saadaval on.

Sel on aga üks ilmne puudus – see on hämmastavalt suur. 136,5 x 101,2 x 25,7 mm kerega (ja 495 g kaaluga) on see vaat et sama suur kui üks keskklassi peegelkaamera. Nii seisab Galaxty NX risti vastu nii kogu hübriidkaamerate kui ka "nutifograafia" kontseptsioonile.

Ilmsesti on sel kaameral ka teine puudus: hind. Kõigi eelduste kohaselt saab selline tehniliste andmete tulevärk endale kolmekohalise asemel neljakohalise hinnasildi.

Foto: Samsung

Galaxy NX-i olulisemad omadused

* 20,3 MP APS-C formaadis CMOS sensor (sama, mis NX300 kaameral)
* Komplektobjektiiviks on 18-55 mm F3.5-5.6
* ISO ulatus: 100-25600
* 16 GB sisemälu, 2 GB RAM-mälu
* 1,6 GHz neljatuumaline protsessor
* Suur, 4,8″ diagonaaliga 921 000 pikslit mahutav LCD-ekraan. Puutetundlik, tugeva Gorilla Glass klaasiga kaetud
* 480 000 pikslit mahutav elektrooniline pildiotsija. Diopterkorrektsiooniga
* Kiireim säriaeg: 1/6000 sekundit
* 8,6 kaadrit sekundis sarivõte
* Hübriid-autofookus. 105 faasituvastusega teravustamispunkti ja 247 kontrasttuvastusega teravustamispunkti sensoril
* Focus peaking omadus lihtsustab manuaalset teravustamist
* Pildistab nii JPG kui ka RAW faile
* 1920 x 1080 suurusega filmiklipid kiirusega 30 kaadrit sekundis, 1280 x 720 piksli suurusega klipid kiirusega 60 kaadrit sekundis
* Sisseehitatud GPS + A-GPS
* MicroSD mälukaardipesa
* Android 4.2 (Jelly Bean) operatsioonisüsteem
* Aku mahtuvus: 4360 mAh
* Ühendused: WiFi a/b/g/n (2,4 ja 5 GHz), Bluetooth 4.0 (LE), Near Field Connectioni kiip sisseehitatud, 4G LTE/3G modem sisseehitatud