Tänavu tõi Samsung selleks puhuks turule Galaxy Note20 nutitelefoni, millest on kaks mudelit: Galaxy Note20 ja Galaxy Note20 Ultra. Nagu nimest võib järeldada, siis vägevam kahest on muidugi Ultra. Seadmel on suurem ja kiirem ekraan, mahukam aku ning parem kaamerasüsteem. Sisuliselt on tegu telefoniga, milles on ühendatud parim, mida Samsung suudab pakkuda. Tööinimesi huvitab telefoni juures aga ilmselt põhiliselt kolm asja: aku, ekraan ja puutepliiats. Vaatame neid lähemalt.

Mahukas aku


Telefoni sees on ülisuur 4500 mAh aku, mis kestab ilma probleemideta terve päeva. See on oluline, kuna üks ebameeldivamaid asju tööpäevas on see, kui telefon otsustab keset tegevust otsad anda. Kui aga keegi peaks suutma Note20 Ultra aku siiski tühjaks kulutada, siis toetab telefon Samsungi 25 W kiirlaadimist juhtmega ja 15 W kiirlaadimist juhtmevabalt. Lihtsas keeles tähendab see, et juhtmega saab 50 protsenti telefoni akust täis laadida vaid 30 minutiga.

Üks huvitav lisa, mida Note20 Ultra aku vallas pakub, on Wireless Powershare’i funktsioon. See on lahendus, mis muudab telefoni tagakülje juhtmevabaks laadijaks. Kui see sisse lülitada, saab telefoni tagaküljele asetada näiteks kõrvaklapid või teise telefoni, mis toetab juhtmevaba laadimist. Seega on Note20 Ultra aku isegi nii võimas, et sellest piisab vajadusel teistegi seadmete tarbeks.

Ülimalt sujuv ekraan


Sisuliselt on kõik Samsungi telefonid tuntud enda kvaliteetsete ekraanide poolest, kuid eriti tippmudelid. Samsung toodab peaaegu lõpmatus valikus ekraane, alustades teleritest ja lõpetades poodide reklaamekraanidega, seega on kuvarite valmistamine firmal hästi käpas. Galaxy Note20 Ultral on WQHD+ resolutsiooniga 120 Hz värskendussagedusega Dynamic AMOLED-ekraan. Paras suutäis, kuid sisuliselt tähendab see, et pilt on ekraanil ülimalt terav ja ka sujuv, kuna see värskendub 120 korda sekundis, mis muudab seadme kasutamise eriliselt mõnusaks.

Galaxy Note20 Ultral on suur 6,9-tolline ekraan, mis teeb sellest ideaalse tööriista. Seda põhjusel, et ekraanile mahub korraga palju infot ja seda saab vaadata suurelt, mitte pisikeselt ekraanilt. See lubab telefoniga näiteks mugavalt meilivahetust pidada või kolleegi loodud presentatsiooni üle vaadata ning seda ka soovi korral muuta.

Puutepliiatsiga kirjutad nagu paberile


Kolmandaks peitub Galaxy Note20 Ultra sees Note-seeria telefonidele omane puutepliiats S Pen. See libiseb mugavalt välja telefoni vasakult küljelt ning mõeldud on see ekraanile erinevate märkmete ja jooniste tegemiseks. Taas hea lahendus tööinimestele.

Kujuta näiteks ette, et saad kolleegilt reklaambänneri disaini. S Peniga saad mugavalt kasvõi otse disaini peale joonistada, sinna märkmeid ja muutusi teha ning seejärel selle tagasi saata, ilma et peaks arvutit lahtigi tegema. Või kui oled sisekujundaja. Note20 Ultraga saad mugavalt toast pilti teha ja kliendile otse foto peale joonistada, kuhu tuleb diivan ja kuhu söögilaud.

Lisaks toetab S Pen ka mitmeid teisi kasulikke funktsioone, mis muudavad telefoni kasutamist paremaks. Näiteks saab seda kasutada fotopuldina. Nii saab telefoni asetada lauale endast eemale ja puutepliiatsi nuppu vajutades kogu pere pildile saada.

Lisaks sellele on Galaxy Note20 Ultra ääreni täis erinevaid funktsioone, mis on head töötamiseks ja niisama kasutamiseks. Näiteks on seadmel tagaküljel võimas kolme kaamera süsteem ja lisaks spetsiaalne lasersensor, mis aitab lähedalt pildistades objekti paremini fookuses hoida. Kaameratest on Ultra tagaküljel 108 MP põhikaamera, 12 MP ja viiekordset suumi pakkuv telefotokaamera ning 12 MP ülilainurkkaamera. Samuti on telefoni loomisel tehtud põhjalikku koostööd Microsoftiga, et kõik Office 365 programmid telefoni peal veatult töötaksid.

Galaxy Note20 Ultra telefoni saab endale soetada kahes kaunis värvis: müstiline must ja müstiline pronks.

Kõik see ei tähenda kindlasti, et pärast tööpäeva lõppu peaks telefoni välja lülitama ja kontorisse jätma. Suur ekraan sobib ju suurepäraselt ka videote vaatamiseks, mängimiseks või õhtuseks uudiste sirvimiseks. Seega sobib Galaxy Note20 Ultra hästi tööinimestele, kuid täpselt sama hästi neile, kes tahavad tippklassi tehnoloogiaga telefoni, mille aku kestab terve päeva.

Kes aga soovib võimsa telefoni kogemust soodsama hinnaga, siis neile on Samsungil varuks uus Galaxy S20 FE, millel on muu hulgas Note20 Ultraga sama suur aku – 4500 mAh. Ekraan on veidi väiksem, kuid siiski 120 Hz värskendussagedusega ja kaamerad on Samsungi telefonidele omaselt kvaliteetsed. Tegemist ei ole küll eeskätt töötelefoniga, kuid põhilised asjad saab ka selle seadmega kindlasti tehtud.

Koos Galaxy Note20 telefonidega tõi Samsung hiljuti turule ka portsu teisi seadmeid, mille eesmärk on luua Note20 telefoni ümber ühtne Samsungi seadmete kooslus. Nendeks on Galaxy Tab S7 tahvelarvuti, Galaxy Buds Live’i kõrvaklapid ja Galaxy Watch3 nutikell.

Galaxy Tab S7 on mõeldud neile, kelle jaoks vaid telefonist ei piisa. Näiteks kui ekraan peaks tööasjade jaoks olema veelgi suurem või kui inimene otsib endale midagi, mis oleks juba pisut tahvelarvuti moodi. Galaxy Buds Live’i klappidega saad enda lemmikmuusikat kuulata mugavalt ja mürasummutusega ning Galaxy Watch3 on hea kaaslane nii ärikohtumisel kui ka spordiväljakul.

Jaga
Kommentaarid