Note-seeriale iseloomulik puutepliiats S Pen uuenes Bluetooth Low-Energy (BLE) toe võrra, mis lubab pliiatsiga kontrollida telefoni kaugelt. Samuti on uuendusi saanud telefoni kaamera, millele on lisatud mitmeid nutikaid tarkvaralisi funktsioone ning tagatipuks on seade varustatud korraliku 4000 mAh akuga, mis lubab kasutajatel telefoni terve päeva muretult kasutada.

“Note-seeria on Samsungi jaoks alati olnud telefon, mis kuulub meie telefoniarenduste tõelisesse tippu,” ütles Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma. “Uuendatud S Pen lisab telefonile enam funktsionaalsust ning seadme suur aku, nutikate tarkvaralahendustega varustatud kaamera ja rohkelt salvestusruumi piltide ja videote jaoks teeb sellest seadme, mis sobib hästi nii ärijuhile kui ka tehnikaentusiastile.”

Lisaks akule on telefonil 6,4-tolline Super AMOLED Infinity Display ekraan. Seadmel on kuni 6 GB muutmälu, salvestusruum algab telefonil 128 GB juurest ning ulatub kuni poole terabaidini.

Nutikas kaamera

Telefonil tagaküljel on kahe kaamera süsteem, millest üks kohandab objektiivi ava vastavalt välistele valgusoludele (Dual Aperture lens). Objektiivi ava saab olla kas F 1.5 või F 2.4 ning seda saab sättida kas manuaalselt või lasta telefonil seda automaatselt teha. Note 9 tagukaamerad on mõlemad 12 megapikslised ning varustatud optilise pildistabilisaatoriga. Seadme esikaamera on 8 megapiksline.

Lisaks riistvarale on Samsung telefoni kaamerale lisanud nutikat tarkvara, mille eesmärgiks on aidata inimestel kvaliteetsemaid fotosid teha.

“Tarkvara poolest on kaamera juures kaks suuremat uuendust – kaadrioptimeerija ja veatuvastus. Kaadrioptimeerija tuvastab pildil olevaid objekte ning kohandab kaamera sätted ja värvid vastavalt. Näiteks saab kaamera aru, kui inimene pildistab toitu, loomi või loodust,” selgitas Aasma. “Veatuvastus aga jälgib pildi kvaliteeti ning hoiatab kasutajat, kui mõni foto ei tulnud kõige paremini välja. Näiteks annab telefon märku, kui pilt tuli udune või kui mõne inimese silmad olid pildistamise hetkel kinni.”

Uuendatud S Pen

Galaxy Note 9 telefonile iseloomulik puutepliiats on Bluetooth Low-Energy toega (BLE), mis lubab pliiatsit kasutada ka telefonist eraldi, et seadet eemalt kontrollida.

“Bluetoothi lisamine annab pliiatsile märkimisväärselt funktsionaalsust juurde. Näiteks saab pliiatsit kasutada grupifotode tegemiseks. Kui telefon on paika seatud, siis saab pildistaja ka ise kaadrisse hüpata ning pliiatsinupu vajutusega foto ära teha,” rääkis Aasma.

Lisaks sellele on pliiatsit võimalik kasutada slaidide vahetamiseks või video pausile panekuks. S Peni ülesehitus on arendajatele avalik, seega on võimalik seda kasutada ka paljude teiste rakenduste juures, mida plaanitakse teha juba selle aasta jooksul.

Samsung Dex

Note 9 on sarnaselt Samsungi uue Tab S4 tahvelarvutiga varustatud sisseehitatud Samsung Dexiga. See tähendab, et telefoni on võimalik HDMI adapteri abil ühendada monitoriga ning kasutada telefoni justkui lauaarvutina, kuna kasutaja jaoks luuakse arvutile sarnane kasutajaliides. “Varem on Dexi kasutamiseks vaja läinud spetsiaalset Dex alust, kuid nüüd piisab vaid telefonist,” ütles Aasma. Telefoni ennast on samal ajal võimalik kasutada puuteplaadina.

Kasutajate andmete turvalisuse tagamiseks on Note 9 sarnaselt teiste Samsungi seadmetega varustatud Knox turvasüsteemiga. Telefoni sisselogimiseks on võimalik kasutada iiriseskannerit, telefoni taga olevat sõrmejäljelugejat või näotuvastust. Pettumust valmistab see, et seadmel ei ole ultrahelitehnoloogial põhinevat ekraanisisest sõrmejäljelugejat.

Samsung Galaxy Note9 tuleb Eestis müügile alates 24. augustist kahes värvilahenduses – Kesköömust (Midnight Black) ja Ookeanisinine (Ocean Blue), mis tuleb kollase S Pen pliiatsiga. Telefoni on eelmüügist võimalik soetada alates eilsest.