Microsoft reageeris veebis levima hakanud kaebustele kiiresti ja eemaldas October Update'i (versioon 1809) allalaaditavate värskenduste hulgast.

MS kommenteeris oma tehnilise toe veebilehel, et viga leiti paari kuu eest juba Windows Insiderite jaoks väljastatud beetavariandis, aga kuna see ei mõjutanud paljusid, siis nad ei teinud sellest suurt numbrit.

Microsofti toetuseks võib öelda, et probleemne tarkvaravärskendus polnud veel Windows Update'i nimekirja lisatud, mis selle Windows 10 arvutitele kõigile laiali saadab. Nii et probleemi oli üsna kerge hoida levimast.

Suurem probleem on, et MS on Windows 10 puhul mõnel puhul värskendusi jõuga peale surunud. Suurim jama ilmnes, kui opsüsteem veel noor oli - selgus, et tarkvara hakkas end ilma küsimata arvutitesse alla laadima.

Miks täpselt algupärane October Update mingitel juhtudel faile eemaldama hakkas, pole veel päris selge. Hetkel selle vastu mingit "ravi" pole, kui õnnetu failikadu juba aset leidis.

AM.ee lisab, et kasutajatel läks kaduma nii dokumente, muusikafaile, pilte kui ka videoid. Mõnel lausa sadu gigabaite, on olnud ka juhtumeid, kus kõvaketas muutus vigaseks ja sellele ei pääsenud enam ligi isegi uuenduse tagasivõtmiseks.

Selleks vajuta vasakul all olevat Windowsi ikooni, vali sätted (Settings) ja teave (About). Kui Windows 10 versioon pole (veel) 1809, on kõik korras ja tuleb jääda ootama, millal MS oma vigase uuenduse ära parandab.

[HILJEM LISATUD] Microsoft teatas, et aitab kasutajatel kaotsiläinud faile tagasi saada. Võtke nendega ühendust tehnilise toe veebilehe teel.