Internet tundub Forte lugejale muidugi mitte igapäevast ja hädavajalikku, ilma milleta normaalne elu katkeb või vähemalt mõtte kaotab.

Sestap on vast huvitav teada, et sellises moodsas suurriigis nagu USA elab 11% inimestest ehk sisuliselt iga kümnes täiesti ilma internetiühenduseta ja hüvedeta, mida see pakkuda võib.

USA-s elab mulluste andmete põhjal 325,7 miljonit inimest, mis tähendab, et ilma internetita ajab läbi neist 35,8 miljonit. Lausa hoomamatult suur arv, eks? Aastal 2000 oli sama suhtosa muide 48% ehk internetti ei kasutanud iga teine.

Miks nad siis ei kasuta?

* 21% ehk iga viies pole lihtsalt huvitatud
* 13% ehk iga kaheksas ei oma arvutit
* 10% ehk iga kümnes peab internetikasutamist liiga frustreerivaks
* 8% ehk iga kaheteistkümnes peab end selle jaoks liiga vanaks
* 8% leiab, et tal pole selleks piisavalt oskusi

Muude põhjuste hulgas on igati õigustatud soov oma privaatsust säilitada, mille nimel ei käi internetis 3%.

Ootuspäraselt on enim internetivabadust pensioniealiste hulgas. 65aastaste või vanemate hulgas ei kasuta internetti 34% USA elanikest ehk iga kolmas. Võrdluseks, et 18-29aastaste hulgas on selliseid „mässajaid” ainult 2% ja 30-49aastaste hulgas 3%.

See kõik puudutas muidugi ainult USA elanikke, kes EI kasuta internetti. Samas on väga palju ka vanemaid inimesi, kes veebita ei saa. 65aastastest või vanematest on lairibaühendus kodus 51 protsendil, 34% ehk iga kolmas kasutab sotsiaalmeediasaite.

Asjatundjad ennustavad, et 2030. aastaks kasutab internetti 95% USA elanikest ja üldse pool Maa elanikest.