Apple teatas, et Safari uus „Nitro“ nimeline mootor jooksutab JavaScripti 4,2 korda kiiremini kui seda tegi Safari 3. Samuti teatas ettevõte, et Nitro JavaScript on Internet Explorer 7-st 30 korda kiirem ja kolm korda kiirem viimasest Firefox brauserist.

Ettevõtte möönis siiski, et tegelik jõudlus sõltub nii süsteemi konfiguratsioonist, ühendusest ja „teistest faktoritest“.

Mitte üllatuslikult testis Apple oma uut sirvikut Inteli protsessoriga iMac’il. Üllatuslikult aga oli operatsioonisüsteemiks Windows Vista.

Safari uuest versioonist leiab veel „Topp sites“ funktsiooni, mis annab kasutajale ülevaate tihedamini külastatud lehekülgedest ja parandatud on sakkide sirvimist.

Sirvik, mis töötab OSX ja Windows XP/Vista operatsioonisüsteemidega, toetab HTML5 kodeeringut, mille abil saab ilma võrguühenduseta jooksutada võrgurakendusi. Safari 4 toetab ka CSS 3 kodeeringut, mis lubab näidata ilusat peegelduste ja varjudega võrgugraafikat.

Kui midagi uuele sirvikule ette heita, siis selleks on toetuse puudumine kolmandate osapoolte vidinatele, millega hiilgab näiteks Firefox.