Ja tundub, et ka paljudel tehnoloogiasaitide esindajatel on see huvitav vidin pigem kahe silma vahele jäänud.

Runcible pärineb elitaarselt firmalt Monohm (mina pole ka kuulnud), mis nimetab oma toodet anti-nutitelefoniks, mis "loodud sind tähelepanu tagasi pärisinimestele ja reaalsele maailmale fookustama".

Lihtsamalt öelduna on see nutikella ja nutitelefoni ristand. Nutikell, millel on väidetavalt enamik nutitelefoni funktsionaalsusest. Taskukella kujuline nutiseade. Pagan, ei olnud väga kompaktne kirjeldus...

Mis veel huvitavam, Runcible jooksutab opsüsteemina Firefox OS-i, mida kuuldes nii mõnelgi tehnoloogiafännil ohutuluke kohe põlema lööb. Seni ilmunud tulirebase-opsüsteemiga seadmed pole just kiita saanud. Aga äkki on süsteem arenenud? Panasonic toppis sellegi isegi tänavustesse nutiteleritesse.

Monohm ei soovi veel Runcible'is peituvaid võimalusi täpselt tutvustada, aga tundub, et selge täpse info andmine pole alati prioriteet.

Näiteks kaardirakendus pakub mitte kiireimat teed sihtpunktini, vaid sellist, mis oleks "kõige huvitavam". Kompassirakendus seevastu osutab ainult soovitud paiga üldsuunda, mitte ei jaga täpseid teejuhiseid. Jne.

Funktsionaalsus jaguneb eri sihverplaatide (faces) vahele, aga mida see tähendab, jääb hetkel täpsustamata. Ju siis üks kuvab ühesugust infot, teine teistsugust, jne.

Monohm ei paljasta ka veel tehnilisi näitajaid, aga lubab, et Runcible saabub müügile 2015. aasta lõpus ja hakkab maksma umbes sama palju nagu lepinguvabad tipptelefonid. Kusjuures komponente saavat välja vahetada, kui uued jupid turule jõuavad. Nii et see on nagu nutikellade Project Ara.

Kokkuvõttes möönan, et see oleks tore kink tehnoloogiafännist sõbrale, aga vaevalt enamik meist sellisele asjale ise raha kulutada raatsiks.

Küll aga on Runcible põnevaim uudistoode tänavusel MWC-messil, eks ju? Või üldse tänavuse aasta jooksul nagu ma julgen pealkirjas kuulutada!