Theme park on eesti keeles tõlgitud ikka lõbustuspargiks, aga see pole kuigi täpne, sest toob meie inimestele Tallinna näitel pähe suure platsi, kus asub ridamisi atraktsioone ning hunnik müügikohti. Õige teemapark nagu Disney grupi loodud Magic Kingdom on ikka palju suurem, mitmekesisem ja rajatud kindla temaatika arendamiseks ning meeleolu loomiseks. Selline saab olema samuti Robot Land.

Teemapargi eesmärk on nii edendada piirkonna majanduselu kui arendada kohalikku robotitehnikatööstust. See on tellimuse esitajate sõnul esimene omataoline maailmas ning sisaldab meelelahutusvõimaluste kõrval näitusi, arenduskeskusi, haridushooneid ja tööstusmaju.

Valitsuse esindajad valisid asupaigaks Incheoni, sest teine sõelale jäänud linn Masan vajas detailplaneeringuteks rohkem aega.

Robot Landi maksumuseks kujuneb 784,5 miljardit vonni ehk umbes 7,8 miljardit krooni. 680,5 miljardit vonni pärineb erainvestoritelt, 52 tsentraalvalitsuselt ja ülejäänud 52 kohalikult valitsuselt. Projekt algab tänavu ja peaks lõplikult valmima 2013. a, kuigi osa pargist avaneb külastajatele aastake varem. Teemapark toodab ootuste kohaselt 2,8 triljonit vonni tööstustoodangu näol ja loob 18 000 töökohta.

Korea näeb robootikas tulevikukasvu võimalust, need on laialt kasutusel riigi põhitööstusharudes nagu autod, lameekraanid, pooljuhid ja laevaehitus. Praegune trend on arendada teenindusroboteid, mis aitavad kodu koristada ja pakuvad meelelahutust. Suurimad robootikariigid on siiski tegelikult Jaapan ja teiseks USA, Korea oleks sissetulekute põhjal selles nimekirjas alles viies.

Robotitööstus peaks lahendama ka vähese tööjõu probleemi, mis tekib rahvastiku vananemisest.