Võistlusülesanne kohaselt peab robot viima kokkukogutud tühjad purgid ja sokid kindlaksmääratud kogumisaladesse. Suurim väljakutse on panna robotid orienteeruma ning eristama erinevaid objekte väljakul.

Robotexi raames on avatud ka tehnoloogianäitus, kust võib leida erinevaid robootikaseadmeid ja ja innovatiivseid projekte. Esindatud on näiteks tudengisatelliidi projekt, robotmannekeen ja erinevaid inseneripraktikas kasutatavate programmide tutvustused.

Tänavu saavad kõik huvilised osa võtta ka tehnikaalastest töötubadest. Töötoad on eelkõige suunatud gümnaasiumiõpilastele ja kujutavad endast robootikaalast lühikursust. Töötubasid on Robotexil kaks — Lego Mindstorms NXT ja sumorobotite töötuba. Vabade kohtade olemasolul on võimalik töötuppa registreeruda ka kohapeal.

Robotex on igaaastane Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ja Eesti Infotehnoloogia Kolledži poolt korraldatud robotivõistlus, et õpetada tehnikatudengitele praktilisi insenerioskusi.

Sellel aastal toimub Robotex TTÜ spordihoones. Võitslust on võimalik jälgida ka internetivahendusel. Samuti on Robotexi võimalik otseülekandena jälgida Noortemessil Teeviit.

Sissepääs Robotexile on tasuta.

Loe lähemalt: www.robotex.ee