"5. generatsiooni tehnoloogia ehk 5G paigaldamine tuleb peatada, kuni selle tehnoloogia võimalikke ohtlikke mõjusid inimtervisele ja keskkonnale on täielikult uuritud tehnoloogiaärist sõltumatute teadlaste poolt ning oleme saanud neilt kinnituse, et see tehnoloogia on ohutu nii inimestele kui ka keskkonnale," kirjutatakse rahvaalgatuses.

Lisaks viidatakse sellele, et ühes teiste andmesidetehnoloogiatega tõstab 5G oluliselt kokkupuudet raadiosageduslike elektromagnetväljadega. Tuuakse välja, et 5G tehnoloogia kasutuselevõtt nõuaks paljude jaamade rajamist ning tooks seega kaasa elektromagnetväljadega kokkupuute märkimisväärse suurenemise.

Rahvaalgatust hakkavad lisaks Riigikogu sotsiaalkomisjoni ja keskkonnakomisjoni liikmetele arutama TalTechi, Terviseameti, kohalike omavalitsuste ning sideoperaatorite esindajad. Peale nende võtavad üritusest osa Washingtoni Riikliku Ülikooli emeriitprofessor Martin Pall, kes on varasemalt öelnud, et 5G tehnoloogiate kasutuselevõtt ilma nende testimiseta elavate organismide peal on täielik rumalus ning Rootsi onkoloog professor Lennart Hardell, kelle töö tulemusel kuulutati 2011. aastal Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) poolt raadiosageduslikud elektromagnetväljad võimalikuks kantserogeeniks.

Kollektiivne pöördumine on saanud 1122 allkirja ning saadeti Riigikokku menetlemiseks aprillis. Pöördumist saab täismahus lugeda SIIT.