Ehkki suurem osa ennustusi uue telefoni omaduste osas läksid täppi, ütles tehnoloogiaanalüüsifirma Moor Insights ja Strategy juht Patrick Moorhead CNBC-le, et tegelikult panid paljud prognoosijad uue telefoni osas ses mõttes puusse, et uus taies on ikka midagi palju enamat kui lihtsalt turgutatud iPhone 6. „iPhone ja iPhone 7 Plus olid eelmisest mudelist suured edasiminekud, tegu ei olnud lihtsalt väikese uuendusega,“ lausub ta.

Kaks kaamerat iPhone 7 Plusil.

Gizmodo.com toob välja, et esimest korda iPhone`ide ajaloos on Apple kolmandat aastat järjest kasutamas praktiliselt sama disaini. Ka The Verge ütleb peale esimest tutvumist, et välimuse poolest eelmise telefoniga tõesti suurt vahet pole. Muidugi on kadunud harjumuspärane kõrvaklappide 3,5 millimeetrine juhtmeauk, muutunud on värvivalik. Independent kirjutab, et fotodelt ei saa tegelikult aru, kui ilus on üks kahest uuest mustast värvist - läikivmust jet black. Terve telefon näib olevat justkui klaasist valmistatud, teatavad nad.

Express.co.uk ütleb, et kaks suurimat probleemi on uue iPhone`i puhul nüüd lahendatud - need on vee- ja tolmukindlus, mida kasutajad on ammu igatsenud ja teiseks suurem mälumaht. Ka TechInsider on rahul, et kõige väiksem mälumaht on nüüd 32 GB.

Nutitelefonide ekspert Ernest Doku võrdlussaidilt uSwitch ütleb samas, et uus telefon ilmselt siiski paljudes elevust ei tekita. „Jäi ikkagi tunne, et Apple kordab ennast, mitte ei ole teinud vajalikku sammu enda majandusseisu parandamiseks,“ lausus ta, lisades samas, et tegelikult on uue telefoni puhul parendatud neid parameetreid, mis kasutajaile enim korda lähevad – varasemast etem displei, tolmu- ja veetaluvus, parem kaamera ja kauem kestev aku. „Aeg näitab, kas Apple suudab selle mudeliga Samsungi eest plehku panna. Samsung on Galaxy S7 ja Edge`iga Apple`il väga jõuliselt kannul.“

Eile esitleti ka uusi juhtmeta kõrvaklappe ehk Apple AirPode, mis peaksid ühe laadimisega viis tundi järjest töötama. Samas tõi austraallaste Fairfax Media nende puhul välja, et mõõtmeilt on uued klapid just sellised, et võivad väikelapse kõri blokeerida, kui ta peaks need endale suhu toppima. Paljud on juba ka sotsiaalmeedias küsinud, et kumb on ikkagi tüütum - kas harutada lahti sasipuntrasse keerdunud kõrvaklapijuhet või otsida mumme laua alt, voodi alt, diivani vahelt või põõsast?

AirPodid.

Lifehacker ütleb, et kui üldiselt pole uus telefon kuigi revolutsiooniline, on see ilmselt fännidele ikkagi meeltmööda. Sait toob klapiaugu kadumise samas miinusena välja - paljud inimesed on siiski jätkuvalt juhtmeklappide kasutajad ja adapter Lightning jacki ja tavalise 3,5 millimeetrise kaabli vahele, mida Apple pakub, tundub olevat imelihtne kaotamiseks.

Spetsiaalne Nike`i jooksukell.

Eilset üritust alustati teatega, et Apple teeb nüüd koostööd Nintendoga ja AppStore`i lisandub uue mänguna Super Mario Run, samuti saab hakata Pokemon Go-d Apple Watchil mängima. Nintendo aktsia rõõmustas ja pooel protsendi võrra tõusis ka Apple`i enda oma, mis on üsna haruldane juhus - 80% kordadest on Apple` aktsia peale tutvustuspäeva liikunud hoopis negatiivses suunas.