Uus põlvkond esindab kahetuumalisi protsessoreid, kuigi mobiiltelefonid ja muud kaasaskantavad seadmed peaks kasutama Qualcommi loogika järgi ikkagi üht tuuma, et akukestvus järsult ei väheneks. Mitut tüüpi sülearvutid ja tahvelarvutid saavad aga teisest tuumast tavalises töölaadis jõudlusele palju juurde.

Kolmanda põlvkonna moodustavad esialgu kaks kiipi. Mobile Station Modem MSM8260 ja MSM8660 on sarnased: kaks tuuma ja 1,2 GHz taktsagedus. MSM8260 toetab HSPA suhtlust, MSM8660 aga lisaks Qualcommi enda EV-DO B disaini. Sellel aastal lisanduvad ka 1,5 GHz taktsagedusega isendid nagu QSD8672, mis on mõeldud suurema ekraaniga aparaatidele.

Kiibid on mõeldud tänaseid trende arvestades veebi- ja graafikajõudlust parandama, need sisaldavad graafikaprotsessorit 3D/2D kiirendusmootoriga Open GLES 2.0 ja Open VG 1.1 keskkonnas, GPSi, täiskõrglahutusega video kooderit-dekooderit, helimootorit ja tuge 24-bitistele WXGA 1280 x 800 lahutusega ekraanidele. iPadi sarnase seadme loomine muutub tänu sellele palju kergemaks.

Qualcommi esindaja on maininud, et Snapdragoni protsessoreid kasutab 140 nii ilmunud kui ilmumata seadet. Nutitelefonidest võiks välja tuua nimed nagu Aceri Liquid ja neoTouch, HTC Droid, Incredible ja Nexus One, Lenovo LePhone jt. Tahvelarvutitest ehk Huawei S7 ja Delli Streak.

Qualcomm näitas kolmanda põlvkonna protsessoreid äsja Computexi messil ainult potentsiaalsetele klientidele. Vähemalt nii ütles firma esindaja Engadgeti ajakirjanikule.