Käekella meenutavad randmevõrud jälgivad meie liikumist, kuvavad pisikesel ekraanil teadaandeid ning üle kõige püüavad muuta inimeste käitumist tervislikumaks, vahendab Kahvel.ee.

Kui siiani olid selles valdkonnas tegijaiks sellised nimed nagu FitBit või Nike Fuelband, siis sel aastal tahavad pirukast oma osa ka tehnikamaailma hiiud, kelle hulka LG kahtlemata kuulub.

Lifeband Touchi disainile on raske midagi ette heita, kuivõrd kooslus mustast plastikust ja kummist on üpriski tagasihoidlik.

Esiküljel on pisikene ekraan, kus kuvatakse asjakohast infot ning nupp, millega saab erinevate vaadete vahel liikuda (näiteks põletatud kalorid või läbitud distants).

Tavaasendis ekraan puhkab ning see hakkab põlema käeliigutuse peale – proovitud, toimib. Seadme täisväärtuslikuks kasutamiseks tuleb see mõistagi siduda mõne Androidi- või iOSi-seadmega ning laadida alla LG abirakendus.

Foto: Kahvel.ee

Tähelepanuväärne on see, et LG tervisepael ei ole seotud ettevõtte toodetega, vaid seda võib ühendada praktiliselt iga nutiseadmega, mis toetab Bluetoothi. Eeldusel, et operatsioonisüsteem tuleb Google'ilt või Apple'ilt.

Kuigi samme suudab Lifeband mõõta ilma telefoni abita, salvestab nutiseade GPSi abil kasutaja teekonda ning see teeb kogutud info märksa väärtuslikumaks.

Iseseisvalt mõõdab randmepael sammude arvu ega tea, kus sa parajasti asud. Samas kulub selles režiimis akut vähem ning LG esindaja sõnul ei ole kuni viis päeva kasutust midagi ulmelist.

Kuna randmepaela kinnitamiseks tuleb seda pisut painutada ning libistada käsivars tekkinud vahest läbi, istub Lifeband ääretult mugavalt käel. Samuti on valikus 3 eri suurust, mistõttu peaks iga üks leidma endale sobiva nutipaela.

Tervisesõbrad võivad aga hankida spetsiaalsed kõrvaklapid, mis jälgivad pulssi ning aitavad seeläbi treeninguid paremini juhtida.

Nutika randmepaela hind peaks jääma alla 200 euro.