Riigi digiminister Cedric O ütles Reutersi teatel, et StopCOVID nime kandev äpp siseneb reaalelus testimise faasi 11. maiga algaval nädalal - ehk ajal, mil Prantsusmaa alustab pandeemia sulgemise meetmete leevendamist.

Prantsusmaa tahab kindlalt kasutada lahendust, kus end koroonahaigeks märkinud inimeste andmed talletataks keskses riiklikus andmebaasis, mitte näiteks Apple'i mobiilides või tehnoloogiaettevõtte andmekeskustes. See on aga vastuolus Apple'i poliitikaga ja vaidlused veel käivad.

„Prantsusmaa kontroll tervisepoliitika üle on „suveräänne eelisõigus", mida ei tohiks anda eraettevõtetele," ütles minister O. Rakendus on ministri sõnul kasulik ainult siis, kui see on integreeritud riigi tervishoiusüsteemi.

Nagu teisedki riigis Euroopas, on Prantsusmaa valinud lähenemisviisiks seadmete vahelise bluetoothi "käepigistuse", kus inimesele antakse teada, kas ta on viibinud koroonaga kokkupuutunute läheduses.

Eesti ei ole siiani ametlikult teada andnud, kas ta üldse sellist rakendust teha plaanib. Mitteametlikke järeldusi on saanud teha vaid IT-ettevõtte Cybernetica juhtkonna mõnedest väljaütlemistest.