Selline kõlakas ilmus eile hilisõhtul saidil Nokiapoweruser ning levis ruttu paljudele teistele saitidele.

Kuna teise (üsna suure) firma ülesostmine võtab aega ega toimu ropsuga, saab Nokia lõplikult Microsofti omaks alles käesoleval kuul, s.t, 2014. a aprillis.

Mida MS oma uue varaga täpselt peale hakkab, on avalikkusele kõneainet pakkunud juba kaua.

Kui värsket kõlakat uskuda, vabaneb Microsoft kiirkorras senisest nimest, nii et maikuule astub "soomlaste kunagine nokia" vastu juba kui Microsoft Mobile OY.

Kõlakast ei selgu, kas MS-i esindajad peavad vajalikuks loobuda ka Nokia kaubamärgist või kasutatakse seda (nutiseadmete turul) edasi.

Nokia endine tegevjuht Stephen Elop, kes juhib nüüd Microsofti seadmete osakonda, viitas juba möödunud oktoobris, et kasutusele jääda ei pruugi tingimata ei kaubamärk Nokia ega ka Lumia.

"Me pole otsustanud, milline bränd jääb nutitelefonide vallas domineerima. Ja selle protsessi osa on ka lasta tarbijatel hinnata, mis neile paremini meeldib, mis edastab parimat sõnumit ja milline on suurima edulootusega," teatas ta.

Nokia maine oli lähiminevikus vilets. Kunagisest juhtivast telefonitootjast sai tasapisi üsna teisejärgulise tähtsusega tegija ning asja ei parandanud palju ka kiidetuimad Lumia telefonid.

Seega pole kindlat põhjust loota, et Microsoft Nokia säilitamisest väga huvitatud on.