Keskklassi telefonidel pole täna enam nii selget tähendust kui ühe-kahe aasta eest. Need jõuavad välimuselt ja tehniliselt võimekuselt tasapisi tippmudelile järele. Sama kehtib paraku ka hindade kohta.

Samsung näeb oma keskklassi esindusseeriaga siiski vaeva, tulevased kolm A-mudelit on kõik väga moekad.

Nende välimuses domineerivad hetketrendide tuules metall ja klaas. A5 ja A7 pakuvad lisaks sõrmejäljelugejat ja mobiilimakse võimalust.

Viimane on tegelikult kõige suurem uuendus. Samsung Pay mobiilimakse pole varem keskklassi seadmeid "kaunistanud", ikka ainult kulukamaid.

Samsung Pay on leidnud USAs ja Lõuna-Koreas väidetavalt juba enam kui miljon kasutajat. Ilmselt tootja ootaski lahenduse "massidesse jõudmist", et hakata seda pakkuma rohkematel mudelitel väljaspool lipulaevastikku.

Uued Galaxy A telefonid ilmuvad Hiinas veel käesoleva kuu keskel, mujal maailmas aga 2016. aastal. Hinnad on avalikustamata.

Kolmel uuel Galaxy A-l on mitmeid sarnasusi: Super AMOLED ekraan, opsüsteem Android 5.1 "Lollipop", mälukaardi pesa (kuni 128 GB microSD), 5 MP esi- ja 13 MP tagakaamera, wifi 802.11n, Bluetooth 4.1, NFC, USB 2.0 ja kahe SIM-kaardi lisamise võimalus.

Üldiselt võimekuselt on A7 ja A5 siiski A3-st selgelt ees ning vastavuses hetkestandarditega.