Maailmas hetkel üks populaarseimaid mänge on nutiseadme akule tõepoolest ressursinõudlik, kuna hoiab töös nii kaamerat kui ka GPS-ühendust.

Samsungi tooteekspert Henry Tiitus kinnitab, et kõige mõistlikum on aku enne taskukoletise-jahti täis laadida ja teekonnale akupank kaasa võtta.

Üldisi nippe aku säästmiseks:

Vaata üle mängu seaded

Arendajad on mõelnud viisidele, kuidas vältida aku liiga kiiret tühjenemist, mistõttu Pokémon Go on varustatud funktsiooniga Battery Saver, mis mängimise ajal akut säästab.

Selle aktiveerimiseks tuleb klikata ekraanil asuval poke-pallil ja valida ülevalt paremalt Settings, kus leiab nupu Battery Saver.

Loobu liitreaalsusest

Samuti saab akut säästa liitreaalsust (Augmented Reality) välja lülitades. Ehkki võimalus näha pokémone läbi kaamerasilma pärismaailmas on mängu kõige huvitavam osa, võimaldab sellest loobumine pikendada kriitilistel hetkedel mänguaega.

Kui pokémon ekraanile ilmub, avaneb ekraani ülevale paremale nurka võimalus AR-funktsioon välja lülitada, misjärel asendub pärisreaalsus graafilise mängukeskkonnaga.

Kasuta akupanka

Akupangad, mis on enamuses väikesed ja kerged, mahuvad kenasti taskusse või kotti ning võimaldavad hõlpsasti nutitelefoni akut laadida olenemata asukohast ja hetkest.

Tumedam ekraan ja vaiksem heli

Veel üks võimalus aku kestvuse pikendamiseks on ekraaniheleduse muutmine tumedamaks. Olgugi et alguses võib ekraan tunduda liiga tume, kohanevad silmad muutunud tingimustega ruttu ja aku kasutusaeg pikeneb.

Lülita välja kõik ülearune

Veendu enne Pokémon Go käivitamist, et taustal ei töötaks liigseid rakendusi, mis akut kulutavad.

Aku säästmiseks on soovitatav välja lülitada Bluetooth, wifi ja teised seaded ja rakendused, mida mängimiseks otseselt tarvis pole.

Samuti tuleb kasuks heli ja vibratsiooni väljalülitamine, mis ei anna küll esmapilgul aku säästmisel märkimisväärseid tulemusi, ent tagavad koos teiste nippide rakendamisega aku pikema kestvuse.

Kiirlaadimine

Olukordades, kus telefoni laadimiseks napib aega, tuleb abiks ka kiirlaadimise funktsioon.

Näiteks saab Galaxy S7 täis laadida kõigest 90 minutiga, milleks tuleb kasutada spetsiaalset laadijat. Samsungi uuemate seadmete põhipaketid on kiirlaadijatega juba varustatud.