Komisjon tsiteerib Delli juhtide e-kirjavahetust, millest selgub otseselt, et Inteli soodustused olid otseselt seotud tingimusega mitte müüa AMD protsessoritega arvuteid. Ühes e-kirjas on öeldud, et "Kui Dell ühineb AMD väljarändega" siis võib Dell allahindlustest suu puhtaks pühkida või neid vähendatakse märgatavalt, vahendab The Register.

HP puhul olid allahindlused seotud tingimusega, et perioodil november 2002 kuni mai 2005 ostab HP Intelilt vähemalt 95% oma kiipidest. HP'le seati samuti tingimused, kuidas ettevõte võis müüa neid väheseidki AMD protsessoritega masinaid ehk ta tohtis neid arvuteid müüa ainult otse väikese- ja keskmise suurusega ettevõtetele. Keelatud oli tarnida neid vahendajate ja edasimüüjate kaudu.

Üks HP e-kiri 2004. aasta septembrist kõlab järgnevalt: "Te ei TOHI üheski riigis kasutada AMD toodete tarnimiseks ärijaotuskanaleid, neid masinaid tuleb müüa otse. Kui seda teahakse ja me sellega vahele jääme (me jääme kindlasti) kaovad Inteli rahad (nad katkestavad tehingu). Risk on liiga suur."

Komisjon aruandest selgub, et kõik lepingud HP, Delli ja jaemüüja MSHga olid suusõnalised.

Tõendusmaterjalidest selgub veel, et Intel pidas AMD-d kasvavaks ohuks. Septembris 2004 saadetud siseringi e-kirjas seisab: "Opteronid (AMD serveriprotsessorid) on täna tõeliseks ohuks... Opteroni protsessoriga üksiku tööjaama reeperid ületavad Xeonide (Inteli serveriprotsessor) omi igakülgselt."