USA teatas varem, et annab Põhja-Korea juhist Kim Jong-unist komöödiafilmi teinud Sony Picturesi vastasele küberrünnakule proportsionaalse vastuse. Ametnikud ei kommenteeri aga USA võimalikku osalemist Põhja-Korea internetikatkestuse tekitamises, vahendab BBC News.

Internetiteenuste pakkumine taastati osaliselt pärast üheksa tundi ja 31 minutit kestnud katkestust, teatas küberjulgeolekufirma Dyn Research.

Analüütikute sõnul võisid põhjuseks olla tehnilised probleemid või küberrünnak.

Dyn Researchi esindaja Doug Madory ütles, et nad jälgisid Põhja-Korea ühenduste järkjärgulist halvenemist kuni hetkeni, kui need täielikult katkesid.

Internetitehnoloogia teenuseid pakkuv Arbor Networks teatas, et tuvastas Põhja-Korea infrastruktuuri vastaseid teenuse tõkestamise rünnakuid alates laupäevast.

Põhja-Koreas on internetile ligipääs vaid väikesel osal inimestest.

USA valitsus teatas eelmisel nädalal, et föderaalse juurdlusbüroo (FBI) uurimise tulemusena on kindlaks tehtud, et Sony-vastase rünnaku taga oli Põhja-Korea.

Põhja-Korea eitas oma osalust rünnakus, kuid kiitis seda, sest on juba kuid hukka mõistnud Sony komöödiat „The Interview“, milles kujutatakse Kim Jong-uni tapmist. Sony tühistas lõpuks filmi esilinastuse.

President Barack Obama ütles, et USA vastab Sony-vastasele rünnakule oma valitud kohas, ajal ja viisil.

Riigidepartemangu pressiesindaja Marie Harf ütles esmaspäeval, et USA ei aruta võimalike vastuoperatsioonide üksikasju avalikult ega kommenteeri teateid nende kohta mingil viisil, peale selle, et osa neist on nähtavad, osa mitte.