Forte on kirjutanud, et konkureerivad uue põlvkonna mänguseadmed PlayStation 5 ja Xbox Series X ilmuvad kahepäevase vahega novembris.

Huvitav oli aga see, et kuigi Sony kinnitas PS5 olemasolu ametlikult ligi kolmveerand aastat enne kui Microsoft Xbox-X'i oma – vastavalt 2019. a aprillis ja detsembris –, oli MS üldiselt kiirem-varmam oma uue seadme kohta infot jagama.

Isegi viimased olulised tükid mosaiigis (hinnad ja ilmumisajad) selgusid esmalt Xboxi kohta ja alles siis PS5 kohta.

Aga üks oluline infotükk, mis polnud küll otseselt saladus, aga millega Sony esindajad tootepromo tehes delikaatselt ümber on käinud, on korraga tehnoloogiasaitidel suure tähelepanu all!

PlayStation 5 võib nimelt olla üks suurimaid koduseid mängukonsoole üldse, kui mitte suurim. Viimast ei julge välja hõigata, sest eri seadmeid on ilmunud kümnete kaupa ja enamik neist pole laialt tuntudki. Kuid PS5 gabariidid on igatahes kolossaalse-poolsed!

PS5 mõõtmed on 15,4 x 10,2 x 4,1 tolli ehk umbes 39,1 x 25,9 x 10,4 sentimeetrit, kaal aga umbes 4,5 kilo. Kui tahad tillemat aparaati, ei muuda asja palju paremaks ka ilma optilise ketta lugejata mudel, mille mõõtmed on üldiselt samad. Ainult viimane näitaja on 9,2 cm (ja kaal 600 grammi kergem).

See tähendab, et PS5 on märgatavalt jurakam kui konkureeriv Xbox Series X (30,1 x 15,1 x 5,1 cm ja 4,4 kg). Rääkimata sellistest suurusega hiilanud hiljutisema aja konsoolidest nagu Xbox One ja PS3.

PS5 kopsakus tõusis kuumaks teemaks tänu Taiwani sidekomisjoni (NCC) avaldatud PDF-failile, mis näitab, kui suur see oodatud aparaat tegelikult on. Sony promopildid esitlevad seadet mõistagi palju maitsekamast küljest. Igatahes pääses tootja tänu sellele nädalavahetusel tehnoloogiasaitidel laiemalt uudistesse.

Kui positiivse noodiga lõpetada, siis tuleb nentida, et PlayStation 5 tulevik sõltub kindlasti pigem selle jaoks loodud mängude kvaliteedist kui seadme mõõtmetest. Ja ilmselt võib lähiaastatel oodata ka uut kompaktsemat mudelit nagu PlayStationite puhul tavaks.

Kui tahad ikka võimekat mänguseadet toota, siis ei saagi üldiselt väga pisikest kasti kokku panna, nagu teavad kindlasti ka mänguarvutite koostajad.