Sony esindajad jagasid PS4 kohta kõvasti infot, aga üht-teist põnevat jäi endiselt saladuseks, sealhulgas (üllatusena) seadme välimus.

Firma PR-lõuad pole talve tõttu siiski lõplikult kinni külmunud. Usin infojagamine jätkus ka pärast pressiüritust - suuresti vastuseks "õhku jäänud" küsimustele ilmunud artiklites.

Kõigest, mis veel rääkimata, teeme kiire kokkuvõtte siin!

Seadme välimus

PlayStationi USA haru juht Jack Tretton kinnitas, et nii PS4 välimus kui ka tehnilised näitajad on veel lõplikult paika panemata.

"Konsooli välimuse näitamiseks on praeguse ja selle ilmumise vahel veel mitu sobivat võimalust. Me lihtsalt ei valinud selleks esimest üritust," teatab ta.

Ta kinnitab vestluse põhjal Sony Worldwide Studiosi presidendi Shuhei Yoshidaga, et sobiv hetk saabub mängumessi E3 paiku. Mis toimub 11-13. juunil.

Värskeimad kõlakad ütlevad, et Microsoft kiirustab PS4-ga konkureerivat järgmist Xboxi esmaesitlema juba aprillis. Saame näha, kas see innustab Sonyt järgmise suure PS4-meediaüritusega samuti kiirustama.

Hind

Tretton avaldas lisaks lootust, et PS4 maksab ilmudes vähem kui 599 USD. PS3 ilmus mäletatavasti kahe mudelina, hinnad USAs vastavalt 499 ja 599.

Mida seade veel suudab

4K ehk ultrakõrglahutus on siiski veel tuleviku sõna. Sony on mõistlik ega kiirusta PS4-le veel vastava resolutsiooniga mänge looma (ega sunni selleks ka teisi kirjastajaid). Küll aga on konsool võimeline 4K videot esitama.

Puldid

PS4 ei toeta DualShock 3 pulte, aga DualShock 4 arendus on lõppfaasis. Pult, mida konsooli esitlusel näha sai, on nii tehnilistelt näitajatelt kui ka väliselt üsna lõpliku toote moodi.

Liigsete kulutuste suhtes tundlikele fännidele on uudis kahtlemata ebameeldiv. Muudkui kuluta!

Mängud

PlayStation jääb "ettenähtavas tulevikus" Blu-rayle truuks, aga Sony tahab teha PS Vita eeskujul kõik mängud kättesaadavaks allalaetavana. S.t, osad ilmuvad plaatidel, aga kõik ilmuvad digitaalsena!

PS4 tunnistab ainult sellele loodud mänge, aga Sony tahab hiljem muuta allalaetavaks ka vanemad mängud (täpsemalt laia valiku PS3/PSN menüüst). Seda ei tasu siiski oodata esimeses järjekorras.

Meeldivam uudis on aga, et Sony Worldwide Studiosi boss Shuhei Yoshida kinnitas intervjuus Eurogamerile: PS4 esitab ka kasutatud mänge. Sellise võimaluse üle on PS-huvilised palju arutanud.

Yoshidalt on läinud samas liikvele uus põnev kõlakas, et PS4 võib saada Netflixi tüüpi teenuse, mis võimaldab kindla kuutasu eest proovida nii palju mänge kui soovite.

***

Lõpetuseks natuke liikuvat pilti PS4 lõbuvara kohta ("Watch Dogs", uus "Killzone" ja "The Witness"):