Bethesda Softworks Fallout 3 on seda tüüpi mäng, millest arendajad unistavad: ta on tehtud PS3-e, Xbox 360-e ja PC platvormile ning on õnnestunud nii kasutajate kui ka kriitikute arvates.

Lisaks pääses Fallout 3 mitmete mänguedetabelite etteotsa, võites Aasta mängu tiitli nii Gamasutra, Gamespy, Gamesradar IGN’i ja paljude teiste mänguteemadele pühendunud portaalide hinnangul.

Mängijate jaoks on põnev seegi, et jõudes põhimängu lõppu, saab alla laadida lisasisu, mis laiendab mängukogemust veelgi, vahendab Silicon Alley Insider.

PS3 omanikele seda rõõmu siiski ei pakuta. Bethesda teatas möödunud nädalavahetusel, et uut mängu lisasisu toodetakse ainult Xbox 360 ja PC platvormile.

Pole teada, kas Sony ja Bethesda vahelt on must kass läbi jooksnud või arvestab mängutootja majanduslikel kaalutlustel sellega, et ta müüb rohkem mänge Xbox’ile ja PC-le ning Sony konsooliga pole mõtet jännata.

Sony jaoks on olukord halb. Peale selle, et ta müüs 2008. aastal konsoole konkurentidest tunduvalt vähem, on arendajate poolne platvormi hülgamine palju tõsisem probleem. Näiteks oli 2008. aasta parimate mängude seas võrreldes Xbox 360-e platvormiga PS3 mänge minimaalselt.