Veebipiraatlus selle kõige avalikumal kujul koosneb piraatstriimingu-saitidest ja torrentisaitidest.

Striimingu populaarsus on aina kasvanud, kindlasti muuhulgas seetõttu, et arvutisse või brauserisse ei pea lisatarkvara paigaldama ega üldse allalaadimisega ise tegelema. Aga torrentid ehk vana kaardivägi, mille hulka The Pirate Bay kuulub, ei vannu veel alla.

Kaugeltki mitte! Piraadilaht on tänavuse aasta alguse seisuga endiselt kõige populaarsem torrentisait, kellele järgnevad esiviisikus teisedki tuntud suurused nagu YTS.lt, 1337x, RARBG ja NYAA.si. (allikas: TorrentFreak)

The Pirate Bay jätkuv edulugu on üllatuslik vähemalt kolmes mõttes. Esiteks viibis keskkond 2018. aastal autoriõiguste eest võitlejate edusammude tõttu päris pikalt varjusurmas, millest on torrentisaitide tiheda konkurentsi tingimustes raske taas esikohale tõusta.

Teiseks on TPB nüüdseks juba 16 aasta vanune, mis on selles valdkonnas haruldase vastupidavuse tunnus. Arvestades kõikvõimalikke seadusesilmade sekkumisi, reide ja muud säärast, on üllatav, et üks piraatlussait nii kaua üldse elus püsib, või siis uuesti ellu ärkab.

Kolmandaks ei võta sait viimastel kuudel (enam) uusi registreerijaid vastu, mis peaks tippu jõudmist omakorda veelgi raskendama. Aga ennäe imet, Piraadilaht püsib esikohal.

Piraadilahte on aastate jooksul üles laaditud enam kui 6,7 petabaiti sisu (6700 terabaiti ehk 6,7 miljonit gigabaiti). Hetkel on keskkonnas täiskujul saadaval umbes 2,5 PB sisu (seeded content).

The Pirate Bay alustas tegevust 15. septembril 2003, nii et tänavu on lootust selle 17. sünnipäevani jõuda. Puhtalt statistika mõttes on see ju muljetavaldav.