Ja meie ootame põnevusega ja nendime hiljem tõenäoliselt vähe pettunult, et polnudki nii vinge nagu lootsime.

Kuna aastavahetuse ajal on paslik nii minevikku kui ka tulevikku uurida, paneb Forte pähe oma futuprillid ning uurib, milliseid nutitelefone tehnoloogiafännid 2015. aastal kõige enam ootavad.

Järgmine HTC One (M9?)

Eeldatav ilmumisaeg: märtsi lõpp nagu M8, või aprill-mai.

Mida oodata: rohkem jõudlust ja teravam pilt. Kui 2013. ja 2014. aastate One'id pakkusid täiskõrglahutusega ekraani, siis järgmisel ringil tahaks juba 2560 x 1440 pikslit saada.

Tänu koostööle Bose'iga võib taas oodata võimsamat heli kui enamik rivaale pakuvad. Ja kui keegi Androidi-leerist üldse suudaks oma kaamerakvaliteedi poolest iPhone'idele järele jõua, siis võiks see olla järgmine One.

Järgmine Samsung Galaxy lipulaev (S6?)

Eeldatav ilmumisaeg: aprill.

Samsung väljastas tänavu kaks nii uhket Galaxy-telefoni (tippjõudlusega S5 ja seksikas Alpha), nii et järgmise lipulaeva loomisel tuleks nende tugevused lihtsalt ühendada.

Nii et me ootame Galaxyt, mis oleks isegi võimsam ja ilusam kui eelkäijad. Õhuke, täismetallkorpus, kaardus ekraan, täis-HD oma ületav resolutsioon, 64-bitine kiip ja Android Lollipop.

Ja ilmselt suudaksid Samsungi nupumehed ka sinnajuurde mõne toreda uudse (tarkvaralise) triki välja mõelda, millega fänne üllatada.

Järgmine iPhone (7?)

Eeldatav ilmumisaeg: oktoober.

Apple on kahel järjestikusel aastal vapralt ühe asemel koguni kaks uut nutitelefoni turule paisanud.

Ennustame, et 2015. a naaseb ettevõte oma vana tava juurde piirduda üheainsaga, sest sellisel taktikal on selgeid eeliseid (vähem muret vajalike komponentide kogumisega, mida kipub viimasel ajal nappima).

Apple paistab telefone tootes silma pigem väikeste edasiarenduste kui suurte hüpetega, nii et pärast tänavusi mudeleid 6 ja 6 Plus on suurim "uuendus" ehk nimi: 6S-i või üldse 6. seeria asemel 7 (või ka mõni päris uus nimi).

Oodata võiks taas uhkemaid tehnilisi näitajaid, ülitugevat safiirklaas-ekraani ja taas vingemat kaamerat. Kõmutatakse lausa digipeeglitega võrreldavast kvaliteedist, millega iPhone'i-sõpru kostitatakse.

LG jätk mudelile G3 (G4?)

Eeldatav ilmumisaeg: aprilli lõpp või mai esimene pool.

Pärast tänavuse tippmudeli G3 igakülgset menu ootab LG kindlasti innukalt võimalust selle jätkumudeli väljatoomiseks.

Ennustame, et firma ootab aprilli lõpuni ehk umbes 11 kuu möödumist. Aga see ei tähenda, et uus lipulaev saab olema kiirustades lohakalt kokku pandud: pigem on kõik isegi veidi parem.

Näiteks ekraan kahaneb 5,5 tollilt pigem 5-5,3-le, et seadet oleks mugavam käes hoida. Ja 13 MP põhikaamera asemele astub kuulukate põhjal 20,7 MP elukas. Lisaks ootame paremat korpust ja kestvamat akut.

Kõhutunne ütleb, et G3 järglane saab olema 2015. aasta kiidetuim Androidi-telefon.

Sony järgmine tipp-Xperia (Z4?)

Eeldatav ilmumisaeg: mai või juuni.

Sony on pettunud oma nutitelefonide müügitulemustes ja lubanud edaspidi aastas kahe tippmudeli asemel ühe toota. See aga ei tähenda, et suurtes kogustes raha kaotanud tootja maldab septembri lõpuni ootama, mil täitub aasta Z3 ilmumisest.

Mõned usuvad, et Z3 järglast saame näha juba nädala pärast USAs algaval messil CES 2015. Forte usub, et Z4 näeb ilmavalgust hiliskevadel või siiski varasuvel, et peaks vähem teiste nn suurte poistega kandideerima (eriti iPhone).

Z3 on väga kvaliteetne, Z4 puhul võib sama oodata. Lisaks taas kiiremat protsessorit, võimekamat kaamerat (4K video salvestamisega) ja vähemalt Quad HD ekraani.

Kui aga Sony tahab tõesti muljet avaldada, peaks värskendama ka Xperia lipulaevade välimust. Kas selleks kõigeks on enne maid-juunit piisavalt aega, või söandavad nad parima võimaliku tulemuse nimel kauem oodata?

Järgmine Nexus

Eeldatav ilmumisaeg: november.

Nexus 6 ilmus alles novembris, nii et jätkumudelile on veel vara mõelda, eriti kuna praegust ei suudetud kohe piisavalt suures koguses toota. Aga nagunii see umbes aastase vahega tuleb.

Usun, et see ei kanna nimes numbrit 7, mis viitaks juba tahvliekraanile, vaid pigem kahaneb ekraanisuurus tagasi 5-5,5 tolli juurde. Et mugavam oleks.

Tundub usutav, et Nexus 6 troonipärija keskendub jõudluse asemel toredate võimaluste leidmisele, mida Android 5 suudab nutiseadmetele pakkuda. See on ju suurim samm edasi, mida opsüsteem on seni näinud.