Teleri pakendist väljavõtmine ning ülesseadistamine on ülimalt lihtne, ainsaks keeruliseks osaks on jala paigaldamine paneelile, mis kinnitub paari kruviga. Veel enne, kui saab hakata nautima uue teleri võlusid tuleb see töökorda seada – ühendada koduse WiFiga, seadistada ära telekanalid ning arvutisse laadida DLNA tarkvara. Aeg, mil teler on tehasest lahkunud ning jõuab poeletilt Teie koju võivad erineda vägagi palju ning tänu sellele on mõistlik telerile teha ka tarkvarauuendus ära. Kuigi kirjelduse järgi võib jääda mulje, et tegu on keerulise ning aeganõudva protsessiga ei ole see kaugeltki nii. Kõik seadistused ning uuendused tehtud saabki hakata 3D Ambilight Smart TV funktsioone nautima. Vahendab Kahvel.

Pult ning kõlarid

Antud teleri puhul on Philips tulnud välja ka väga uuendusliku puldi ning kõlarisüsteemiga. Pealtvaates on tegu tavapärase puldiga, kuid kui see keerata ümber paljastub sealt QWERTY klaviatuur paremaks ning kirjutamiseks. Sarnaselt Nintendo Wii mängukonsooli puldile omab ka Philipsi uus pult liikumisandurit. Kuigi puldil on olemas andur sai seda testimise hetkel kasutada vaid Smart TV-d kasutades, mujal menüüdes see ei toiminud. Teiseks miinuseks on QWERTY klaviatuur, mille kasutamiseks tuli harva mõnd tähte toksida topelt, et telerile jõuaks kohale, et soovin antud tähte sisestada. Suureks plussiks puldi juures on see, et selle kasutamiseks ei pea seda teleri suunas suunama. Pult ja teler ei suhtle omavahel mööda tavapärast infrapuna signaali, tänu millele saab telerit juhtida ka köögist ning miks mitte ka vannitoast.

Kuigi telerid on läinud aina õhemaks ning enamik tootjad ei näe kõlaritega enam üldse vaeva ning lisavad enda teleritele suvalised plõnnid, siis Philipsi puhul ei saa sellest rääkida. Nimelt asetsevad kõlarid teleri jalas ning sedavõrd väikeste elementide puhul suudavad nad üpriski head heli mängida. Kõlarite puhul olin positiivselt üllatunud nende kvaliteedis. Juhul, kui Sul on plaanis teler asetada seinakinnitusele ning Sa ei võta kasutusele mõnd asisemat helisüsteemi pead jala kruvima tagumisele paneelile.

Kui hea see 3D siis ikkagi on?

Philips kasutab antud mudelil aktiivtehnoloogial põhinevat 3D-d, ehk maakeeli tuleb prille aegajalt laadida ning vaatenurk on üsnagi täpselt paigas. Antud teleri 3D pilt on väga hea ning selles osas pole ühtegi halba sõna tuleb lihtsalt arvestada, et aktiiv 3D-l endal on juba loomupäraselt teatud iseärasused, mis ei pruugi kõigile meeldida. Prillid on suured, vajavad laadimist, nad ei ole just kõige soodsamad, vaatenurk on kitsas, diivanil lamades ei näe prillidest midagi. Eks see 3D ole suuresti maitseasi, mina isiklikult kasutasin 2 nädalase testimise käigus 3D-d üpriski vähe, see lihtsalt ei meeldi mulle. Korra proovisin mõne seriaali ning filmi vaatamise 3D-s ära ja sellest mulle piisas. Küll tuleb anda Philipsile au, et nad on suutnud arendada üpriski hea 2D-3D konverteri, tänu millele võid ruumiliselt vaadata kasvõi mõnd uudistesaadet. Teleri sätetest annab muuta 3D sügavust, õigupärast muudabki sellega mängimine 3D vaatamise kogemust.

Ambilight ja Smart TV

Teatud Philipsi telerite puhul on kasutusel Ambilight tehnoloogia mille puhul on teleri tagumisele küljele asetatud väiksed LED tulukesed, mis vastavalt näidatavale pildile muudavad värvi. Eeldatavasti asub Sul teler üsnagi seina lähedal või lausa selle vastas, antud juhul annab Ambilight väga hea effekti ning 40-tollisest telerist võib jääda veelgi suurema teleri mulje.