Täpselt nii: inimestele meeldib mängida, aga neile meeldib ka vaadata, kuidas keegi teine mängib. Kui ei usu, jälgi näiteks, millele sinu väike laps või sugulane YouTube'is tunde kulutab!

YouTube'is kõige rohkem püsijälgijaid kogunud kasutaja on PewDiePie, pärisnimega Felix Kjellberg, keskendub samuti videomängudele, ja teeb seda väga edukalt.

Kjellberg on 25aastane rootslane, kes postitab YouTube'i alates 2010. aastast ja on üles laadinud juba enam kui 2300 klippi. Päris kõik pole siiski videomänguteemalised.

Tal on hetkeseisuga 37,7 miljonit followeri, ja see on suur saavutus. Teise koha omanikul on "ainult" 23 miljonit püsijälgijat, nii et PewDiePie edumaa kõigi teiste ees on tohutu.

YouTube võimaldab spetslepingu sõlmijatel oma sisu postitamisega raha teenida (onlain-reklaamivõrgustiku toel). Kuna PewDiePie klipid on juba ümmarguselt 9 miljardit vaatamiskorda kogunud, teenib ta päris hästi.

Kui palju siis? Rootsi kõmuleht Expressen avaldas, et 2013. aastal umbes 3,63 miljonit eurot, 2014. aastal aga koguni 6,75 miljonit eurot. Lisaks on ta videod teeninud umbes 910 000 eurot heategevuslikuks otstarbeks.

PewDiePie kommentaar neile, keda üllatab või šokeerib ta sissetulekute suurus. See, kui ehmatavalt palju ta raha teenib, tekitas veebis hiljuti suurt kära.

Ta rõhutab, et edu on tulnud siiski tänu pingsale tööle. Nii et ärge lootke, et YouTube kedagi ratsa rikkaks teeb. Enne pead andma, siis võid saada!

Kjellberg väljastab 20. oktoobril veel oma esimese raamatu, "This Book Loves You" - e.k "See raamat armastab sind".

See on mõneti pettumustvalmistavalt mitte ülevaade tema eduloost, vaid kogumik inspireerivaid ütlusi. Facebook deep, nagu öeldakse.