Uudise pealkirjas mainitud kurb lugu algas sellest, et USA-s San Joses elav Chungide pere läks oma tavapärasele iga-aastasele reisile Vietnami.

Varasematest kogemustest kõrgete rändlustasudega hoolimata oskas perepoeg Nicholas aga lennu ajal mobiilse interneti kasutamise eest 13 740 dollari ja 19 sendi (11 750 euro) suuruse arve tekitada.

Pereeema Vivian hindas tagantjärele internetikasutamise kestuseks kõige rohkem pool tundi, sestap tuli taoline maksumus ebameeldiva üllatusena.

Poeg Nicholas väitis, et tema poolt kasutatud nutitelefon oli lennurežiimil, kuid ta nautis terve lennu vältel mobiilimänge. Seadmele mobiilset internetti jaganud operaator T-Mobile aga väitis, et poiss võis lisaks muusikat või filme alla laadida.

Vaidluse tagajärjel langetas operaator arve 3800 dollarile, aga kui Chungid oma juhtumiga ajakirjanike poole pöördusid ja ABC7 sellest loo avaldas, siis otsustasid T-Mobile'i esindajad rahaküsimisest üldse loobuda.

Vot selline lugu. Ole välismaal mobiilse interneti kasutamisega ettevaatlik ja kui mingi jama tekib, siis pöördu Delfi poole, et nad sellest uudise avaldaksid.