Canon PowerShot S110, Panasonic Lumix LX7, Fujifilm FinePix X20, Sony DSC-RX100 – need on kõik suurepärased kaamerad, mille pildikvaliteet on mobiilide pakutavast oluliselt parem, funktsionaalsus määratult suurem ja kasutamine mugavam, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Üks selline aparaat on ka Pentax MX-1, millel on olemas kõik omadused, mida ühelt tõsisemale fotohuvilisele suunatud kompaktkaameralt oodata võiks.

Tavalisest pisut suurem 1/1.7″ taustvalgustusega CMOS-sensor, mõõdukas hulk megapiksleid (12 MP), valgusjõuline f/1.8-2.5 objektiiv, RAW faili salvestamine, PASM särirežiimid ning piisavalt kettaid ja nuppe kaamera seadete käsijuhtimiseks. Boonusena on MX-1 kaameral hea lahutusvõimega LCD-ekraan, mida saab Sony NEX-seeria ekraanide eeskujul vertikaalsihis nurga alla seada.

Retrosugemetega disaini on Pentax MX-1 saanud 1976. aastal esitletud peegelkaameralt Pentax MX. MX-1 tugevast kummist keskosa, messingist valmistatud üla- ja alaosa, metallist objektiivirõngas ja muudki detailid annavad sellele kaamerale tõsise oleku.

Juba MX-1 kaal – 391 g koos akuga – näitab, et see on ikka üks tummine tükk küll.

MX-1 tuleb müügile kahes värvitoonis – üleni mustana ning hõbedase ala- ja ülaliistuga.

Kaamera hind saab olema sarnane teiste tootjate tippklassi kompaktkaamerate omadega – soovituslikuks jaehinnaks Eestis on Pentax nimetanud 499 eurot.

Fotod: Pentax