Uus standard toob endaga kaasa individuaalse andmete krüpteerimise, mis tähendab seda, et samasse võrku ühendatud seadmetel ei ole enam võimalust "andmeid pealt kuulata". See muudab oluliselt turvalisemaks avalikud Wi-Fi võrgud, kuhu on ühendatud suur hulk seadmeid.

Lisaks sellele tuleb kasutusele uus võtmete genereerimise protokoll, mis muudab paroolide ära arvamise pahalaste jaoks keerulisemaks. Power-useritele pakutakse WPA3 Enterprise süsteemi kasutamise puhul ka 192-bitilist krüpteerimisvõimekust.

Ka nutikodu lahendused on uue standardi puhul integreeritud - Easy Connect tarkvara võimaldab kasutada nutiseadmeid, et Wi-Fi võrku ühendada seadmeid, millel on väga väike ekraan või puudub see üldse. See muudab näiteks külmkapi või teiste kodumasinate traadita internetiga ühendamise palju lihtsamaks ja mugavamaks.

See, millal täpselt WPA3 seadmetele jõuab, oleneb juba seadme tootjast ning konkreetsest seadmest endast. WPA2 ei lõpeta lähiajal töötamist ning standard on kasutatav ka WPA3 standardit kasutavate seadmetega.