Eesmärk on muuta kasutaja iseenda IT-tugiisikuks, et ta hoiaks kokku aega, närve ja raha.

Soluto kogub ka oma klientide vahendusel arvutite ja nende kasutamise kohta mitmesugust põnevat statistikat.

Nad panid (käesoleva aasta jooksul 150 000 sülearvutist kogutud info põhjal) hiljuti kokku intrigeeriva pingerea - usaldusväärseimad sülearvutid Windowsi kasutamiseks.

Ja etskae imet: usaldusväärseima trooni haaras Apple'i 13-tollise ekraaniga MacBook Pro, mis ilmus 2012. a keskel!

Kui te asja irooniat ei taba, peate veel kõvasti tehnikauudiseid lugedes end harima. S.t, seadmele saab muidugi Windowsi paigaldada, aga eelkõige on see mõeldud ikka Apple'i enda opsüsteemi jaoks.

Soluto pakkus välja ka ühe seletuse, miks MacBook Pro on parim läpakas Windowsi kasutamiseks. Nimelt peab selle ise paigaldama ega saa jääda lootma edasimüüjale nagu Mac OS X puhul. Nõnda ei ilmu arvutisse samas müriaad poolkasutuid rakendusi, mida lisatakse peamiselt reklaami eesmärgil ja tootjate omavaheliste kokkulepete tõttu.

See kinnitab taas, et kõik need uute arvutikomplektide ostjaid pommitavad "tasuta lisad" mõjuvad süsteemi töökiirusele ja vastupidavusele halvasti.

Pingereas teiseks jäi Acer Aspire E1-571, mis pole muidugi nii seksikas ja glamuurne, aga MacBook Proga võrreldes kolm korda odavam.

Nagu näha, moodustavad esikümne peamiselt Delli masinad, mis annab ka aimu Soluto kasutajate süleri-eelistustest. Acer on esindatud kahe mudeliga, Lenovo ühega ja Apple samuti kahega. Nimelt hõivas kuuenda koha 15-tollise Retina-ekraaniga MacBook Pro, mis esikohahoidjast veel tuhat dollarit kallim.

***

Edetabel valmis selle põhjal, kui palju Soluto kasutajate Windowsi-sülerid hangusid, siniseid surmaekraane tootsid, korraga erinevaid protsesse jooksutasid jne.

Esikümme on üleval ka firma kodukal, aga täpsem info on kättesaadav Soluto tasulise teenuse Business Pro kasutajatele. Nad lubavad edaspidi väljastada erineva sisuga uuringuid kord kuus.