Uuel mikro 4/3 süsteemistandardil (
Micro Four Thirds System Standard
) põhinev G1 on kompaktne, kerge ja lihtsasti kasutatav kaamera, mis pakub digipeegelkaamerate võimalusi senisest kompaktsemas vormis.

G1 fotokaameral on 4/3-tüüpi 12.1-megapiksline Live MOS kujutise sensor ja Panasonicu uus Venus Engine HD kujutise protsessor. Uus digikaamera on varustatud ka tolmutõrjesüsteemiga, mis väldib tolmu ja teiste osakeste kleepumist kujutise sensorile.

Täna esitletava uue seadmega on Panasonic loonud digikaamerate kategooria, mis mikro 4/3 süsteemistandardi eeliseid kasutades pakub senisest kergemaid ja kompaktsemaid kaameraid. Tõstes kaamera ja läätse vaheliste kontaktide hulka on Panasonic suurendanud kaamera laiendatavust ning maksimeerinud tulevaste võimaluste potentsiaali ja ühilduvust. Veelgi enam, mitmekülgne G1 töötab adapteri abil ka tavapäraste 4/3-läätsedega. G1 sobib hästi inimestele, kes soovivad oma fotograafiliste ambitsioonide täideviimiseks väikest, nutikat ja lihtsasti kasutatavat kaamerat. Kaamera suurust vähendavad märkimisväärselt innovaatiline peeglita struktuur ning LUMIX G mikrosüsteem; kasutusmugavuse tagab aga tavapärast optilist kujutise otsijat asendav kõrgresolutsiooniline elektrooniline Full-time Live View Finder (e.k reaalaja pildiotsija). G1 pildikvaliteedi tagab 4/3-tüüpi 12.1-megapiksline energiasäästlik Live MOS sensor, mis pakub laia dünaamilist ulatust.

Pildikvaliteedi parandamiseks on lisatud ka Panasonicu Venus Engine HD kujutise protsessor. G1 on varustatud mini HDMI-väljundi terminaliga hõlbustamaks AV-seadmetega ühendamist ning saadaval on ka mitmed spetsiaalsed lisaseadmed.