Ühilduvus Apple'i seni suletud meedia-ökosüsteemiga on vast kõige põrutavam uudis, mille avaldas sel nädalal Fortune Magazine.

Kui asi töötab, nii nagu lubatud ja Apple seda ära ei keela (kindlasti see neile ei meeldi), on see Palmi poolt kaval ja julge liigutus. iTunes on ühtlasi maailma suurim muusika e-pood.

Pre ei suuda küll taasesitada Apple'i koopiakaitsega ACC-formaadis lugusid, kuid see pole probleem. Enamik inimesi hoiab muusikakogusid arvutis nagunii MP3-dena ja iTunes Plus veebipood müüb DRM-vabu MP3-faile.

Apple'il on veel võimalik muuta iTunes'i programmi ehitust, nii et see enam Pre'ga ei sünkroniseeru. Samuti võib Apple leida mõne seadusliku nõksu ja väita, et Palm rikub mõnda patenti.

Palm Pre GSM-mudeli tulek sai teatavaks juba möödunud veebruaris, kui Palmi esindajad Barcelonas toimunud Mobile World Congress'il vehkisid GSM Pre'dega.

6. juunil müügile jõudev Palm Pre toimib esiti ainult USA mobiilioperaatori Sprint CDMA 3G võrgus, mis tähendab, et sellega pole ülejäänud maailma GSM-võrkudes midagi peale hakata.

Sel nädalal teatas teine suur USA mobiilioperaator Verizon, et nende võrku jõuab Pre kuue kuu jooksul. Kuna Verizon on GSM-võrk, siis peaks see tähendama rõõmusõnumit ka ülejäänud maailma jaoks. Räägitud on, et Pre'd hakkavad Euroopas alates oktoobrikuust müüma O2 ja Vodafone, kellest viimane on Elisa partner.

USAs maksab Pre kaheaastase lepinguga 200 dollarit ja ilma lepinguta 600 dollarit.