McAfee hoiatas eraldi ka Mac-arvutite kasutajaid. Macid on seni nautinud üsna turvaliste arvutisüsteemide mainet, aga see ei pruugi uuringu põhjal enam kaua kesta.

"Me ei taha ohtu üle tähtsustada, aga aprillis leitud Maci Trooja hobune OSX/HellRTS meenutab, et küberkuritegude, infovarguse ja identiteedivarguse ajal peavad kõikide operatsioonisüsteemide ja seadmete kasutajad ettevaatlikud olema," seisab kokkuvõttes.

Spämmi kasv on aga hetkel aeglustunud, pärast möödunud aastal uue tipu saavutamist.

Arvutite ründajad kasutavad tihti suursündmusi nagu hiljutised jalgpalli maailmameistrivõistlused, et internetiotsinguid "mürgitada" ja meelitada inimesi "nakatatud" linkidel klikkida. (Sellest võite pikemalt lugeda Forte hiljutises pikas loos, millele viitab link teksti lõpus.)

Sellega seoses meenub teine värske uudis, et Kaspersky Labsi inimesed leidsid äsja esimese viiruse Google'i Androidi nutitelefonidele. Nemad vähemalt ei tea, et Androidile seni oleks pahavara eksisteerinud.

See on maskeeritud meediapleieriks, kuid paigaldamise korral hakkab kallihinnalise teenuse kaudu tekstisõnumeid välja saatma. Teenust hoiab käigus pahavara autor, kes tasud enda kaukasse kraabib.

Viirus nimega Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a levib tekstisõnumiga ja pakub 13 KB suuruse meediapleieri paigaldamist. See on praegu levinud Venemaal, muu maailm on hädast veel suhteliselt prii.

Mobiilseadmete turvalisusega tegeleva firma AdaptiveMobile esindaja sõnul on sarnased Javapõhised viirused väga levinud teistel platvormidel nagu Symbian.

Google'il on selle vastu süsteem, mis võib pahavara töö lõpetada. Kui rakendust paigaldada, on selgelt kirjas, mis infot ja süsteemiressursse see tohib kasutada, näiteks telefoninumbrit või SMSide saatmist. Eriti ettevaatlik peaks olema rakendustega, mis pärinevad väljaspool Android Marketit.