iPhone’idele ja Android-telefonidele nüüdsest saadaval olev mobiiliäpp Storm Radar laseb ligi värskeimatele radariandmetele, hoiatustele ja ilmaennustustele. Ja hoiatusi tõesti on, kirjutab AM.ee.

Storm Radar kasutab teenuse pakkumiseks 800 andmestikku, lisaks 160 meteoroloogi abi, mida on rohkem kui ühelgi teisel eraettevõttel.

The Weather Company suudab genereerida ilmaennustusi enam kui 2,2 miljardile asukohale iga 15 minuti järel.

Rakendusest leiavad kasutajad 8 tunni jagu radaripilte, seda nii juba möödunud aja kohta kui ka ennustusi, 20 erinevat kaardikihti, kus on informatsiooni pilvede, vihma ja tormide kohta, ning kohalikke ilmaennustusi, mille loomiseks kasutatakse enam kui 250 000 erakasutuses oleva ilmajaama andmeid kõikjalt maailmast.

Rakendus annab kasutajate käsutusse hulgaliselt erinevaid lahendusi, millele oli varem ligipääs vaid ilmaproffidel või maksulisi teenuseid kasutavatel entusiastidel.

ekraanitõmmis

Lisaks leiab rakendusest:

* kahe viimase tunni animeeritud radaripilti ja kuue tunni jagu ennustatavat radaripilti

* tormiinfo, kust võib leida läheneva ilma analüüsi, tormi saabumisaja, tugevushinnangu, tormi detailid ning ka näiteks selle, kui palju tormi ajal sajab

* orkaanide ja troopiliste tormide informatsiooni, kus on ennustused ja ka teave juba möödunud tormide kohta

“Osana missioonist aidata inimestel teha heal informatsioonil põhinevaid otsuseid, lõime tootekogu, mis aitab vaadata kõige paremaid ilma- ja tormijälgimisandmeid,” ütles The Weather Company tarbijadivisjoni juht Domenic Venuto.

“Storm Radar App pakub parimaid visuaale ning erineval kujul tormijälgimisinfot, et tulla vastu nii entusiastide kui ka kogenud tormiküttide nõudmistele.”

Ilmahoiatused ütlevad, kui on oodata äikest või väga tugevat tuult, ekstreemseid sademeid või muid erakordseid ilmaolusid.

Storm Radari on saadaval nii Apple’i kui ka Androidi seadmetele. Lisainfot leiab veebilehelt www.theweathercompany.com.