Openmoko on kahest eraldi alamprojektist koosnev suurem ettevõtmine, mille eesmärgiks on luua avatud lähtekoodiga telefonide seeria. Üks osa projektist — Openmoko Linux — tegeleb avatud lähtekoodiga tarkvaral põhineva Linuxipõhise operatsioonisüsteemi loomisega telefonidele ja teine osa tegeleb Openmoko Linux’it jooksutavate telefonide riistvara arendamisega.

Projekti toetab peamiselt Tõelise Hiina Vabariigi arvuti ja riistvaratootja First International Computer (FIC). Raudvarapoolest rääkides, on telefonil 400MHz ARM9 protsessor, 480x640 piksline puuteekraan, 128MB SDRAM muut- ja 256MB NAND Flash püsimälu, mida saab laiendada microSD kaartidega ja toetab 900(850)/1800/1900 MHz GSM sagedusi. Kaaluks on märgitud 185 grammi ja arvutiga saab seda ühendada USB kaabliga. Telefonil on olemas WiFi ja Bluetooth vastuvõtjad, kuid puudub GPRS ja EDGE tugi, mille asemel on AGPS ja GPRS 2.5. Olemas on pesa välise GPS vastuvõtja jaoks.

Raudvara kohta kasutab FIC väljendit „avatud lähtekoodiga raudvara“. See peaks tähistama siis avataud ligipääsu kõigele sellele, kuidas telefon töötab ja millest koosneb, ning kellel vähegi huvi ja võimalusi, võivad seda lahendust modifitseerida ja parendada. Projekti kodulehel on isegi öeldud: „Me arvame, et kui sa ei saa midagi lahti keerata, sa tegelikult ei oma seda. Neo on ehitatud nii, et saaksid seda avada.“

Neo FreeRunner’it saab tellida toote kodulehelt ja hinnaks on märgitud 399$.