Ajaveebid, tehnikasaidid ja muud -väljaanded arutavad lõputult, mis on uue iPhone'i/iPadi/muu nimi või sisu ning millal see ilmub.

Apple'i meediapleierite värskeim esindaja saabus aga igasuguse kisa-kärata ja on Apple'i poodides saadaval 259 euro eest (Kahvel.ee andmetel).

USAs on hind muuseas 229 dollarit (~177 eurot) - sööge seda, eurooplased! Või noh, sööme seda. Ma olen ka eurooplane.

Ühtlasi kadusid müügilt nn neljanda põlvkonna iPod Touchid. See tähendab, et kui tahate osta uue iPod Touchi, saate valida ainult viienda põlvkonna või ootamatu uudismudeli seast.

Uut iPod Touchi ei peaks vist nimetama kuuenda põlvkonna esindajaks, kuna võrreldes mullu septembris sündinud viienda põlvkonnaga on erinevusi vähe.

Uuendused:

* 5 MP tagakaamerat ja käepaela enam pole,
* 4-tollise IPS-ekraani asemel on sama suur Retina-ekraan,
* sisemälu on ainult 16 GB
* saadaval ainult hõbedasena

Nimetagem seda siis iPod Touch 4.5! Aga milleks neljandat põlvkonda alles nüüd "värskendada" ja pealekauba andmeruumi vähendada, tekitab segadust.

[HILJEM LISATUD] Tundub, et värske mudeli väljastamine tähistab, et Apple on suutnud müüa sada miljonit eksemplari iPod Touchi. Esimene mudel jõudis turule 2007. a.

iPodid hakkavad viimastel aastatel moest kaduma, nii et vaevalt jõutakse 200 miljoni verstapostini, nagu osutab Techradar.