Füüsilise poe avamiseks leidub muidugi nii poolt- kui ka vastuargumente, eriti e-äriga tuntuks saanud ettevõtte puhul, aga fakt on, et nad teevad selle ära. New York Citys alustab tegevust Amazoni pood.

Selle asukoht on glamuurselt suurlinna südames – 34th Street, Macy's uhke esinduspoe ja Empire State Buildingu vahel.

Amazoni esindajad nimetavad füüsilise poe avamist eksperimendiks. Nad on katsetanud uudseid viise tellitud kauba kiiremaks kohalesaatmiseks (mh droonid). Poega seotud laoruumid täidavad sama eesmärki, kuigi kindlas piirkonnas.

Kuna Amazon teenindab e-poest kauba tellijaid nagunii mõistlikult ruttu, haistan mina ametliku seletuse taga ka peidetumat eesmärki.

Nimelt on Amazon väljastanud ridamisi moodsaid tehnikaseadeid, aga kõik peale e-lugerite on konkurentide kauba varju jäänud. Kiiskav firmapood, kus kõik uued vidinad riiulil peesitavad ja pilku püüavad, võib Amazoni tuntusele elektroonikatootjana kõvasti kaasa aidata.

Uude poodi saab ka kaupa tagastada, nii et klientidel on täitsa põhjust tahta seda vähemalt möödaminnes külastada.

Müügikoht alustab tegevust tänavusel pühadeperioodil, mis tähendab meie hinnangul täpsemalt oktoobri lõppu novembri algust.

Ülalolev foto on illustreeriva eesmärgiga ja kujutab Amazoni nutitelefoni, mille ekraanil uhkeldab Empire State Buildingu koopia.