Hiina nutitelefonitootja OnePlus kogus eelmise kümnendi algupoole ruttu tuntust soodsate, aga heade seadmetega. Selle esimesed mudelid astusid tippude kannule keskklassi hinnaga. Paraku ei jätkunud seda rõõmu kauaks ja OnePlus kujunes lihtsalt üheks kvaliteetseks tootjaks paljude hulgas.

Apple väljastas aga hiljuti uue soodustelefoni iPhone SE (2020), mille seni ainuke eelkäija ilmus juba nelja aasta eest.

Sellest ja ilmselt maailma ähvardavast majanduskriisist inspireerituna kuulutas oma uuest soodustelefonist ka OnePlus. Uudis pudenes hiljuti firma tegevjuht Pete Lau suust.

OnePlusi esimene ja seni ainuke soodustelefon ilmus 2015. a oktoobris ning kannab nime X. Selle järeltulijat nimetatakse veebiuudistes hetkel koodnimega Z.

Kõlakate järgi toimub Z-i esitlus 9. või 10. juulil, sel on 6,55-tolline AMOLED-ekraan, Snapdragon 765G kiip ja 6 GB töömälu.

Hind võib olla umbes 350 eurot, mis on OnePlusi-huvilistele kindlasti väga vastuvõetav. See on ka umbkaudu see ülempiir, mida eestimaalane raatsib uue telefoni eest välja käia.

Aeg on muidugi OnePlusi kunagisest esilekerkimisest edasi liikunud ja läänes on kanda kinnitanud mitmed teised Hiina tootjad, mis on nõus soodustelefoni hinnasildi veel 100 euro võrra odavamaks jätma. Näiteks Huawei ja Honor, Xiaomi, Oppo.

350 euroste soodusmudelite klassis oleks Z-i kõva konkurent aga ilmselt Google'i Pixel 3a või siis mõni Samsung Galaxy.

OnePlusi seni uusimad mudelid on 8 ja 8 Pro. Need ilmusid aprillis, hinnad algavad vastavalt 699 ja 899 eurost.