Kes ei tea, siis eelmises seadmetutvustusringis näitas Hiina tootja kaht telefoni - OnePlus 7 tavamudelit ja OnePlus 7 Pro mudelit. Viimasel oli hea (kuid OnePlusi tavatelefonidest siiani kõrgeima) hinna juures näiteks 90 hertsine AMOLED-ekraan.

OnePlus 7T-ga, mida eile maailmale tutvustati, kaasneb hea uudis. Tegemist on tavamudeliga, mis on samuti saanud selle sama suurepärase ekraani, kuid selle hind on OnePlus 7 Pro omast oluliselt parem. Kuigi Euroopa hindasid veel välja kuulutatud ei ole, pakutakse USA-s telefoni näiteks 599 USA dollari eest.

OnePlus 7T

Oleme telefoni ka ise juba katsuda saanud ning tegemist on tõepoolest suurepärase telefoniga, mis ei jää ekraani, kasutatud materjalide, kaamera ega jõudluse poolest märkimisväärselt 7 Pro mudelist maha. Kui ka Euroopas telefon sama mõistliku hinna eest turule tuuakse kui USA-s, on tegemist suure tõenäosusega tõelise müügihitiga.

Telefonil on küll siiani probleemid, mida viimastelegi OnePlusidele ette heidetud - tolmu- ja veekindlust tagavat IP-standardit pole jätkuvalt ning kuigi telefonil on klaasist tagumine külg, pole juhtmevabast laadimisest kippu ega kõppu.

OnePlus 7T on samas aga esimene telefon, millele on juba karbist välja võttes paigaldatud Android 10 operatsioonisüsteem. OxygenOS nime kandev tarkvaralahendus on kiire ning bloatware'i ehk tehases peale pandud rämpsprogrammide vaba, olles seega meeldiv kasutada.

Enne õhtut aga hõisata ei tasu - kuigi telefoni on globaalselt nüüd küll tutvustatud, pole siiani teada, mis hinnaga see Euroopas müügile tuleb ning just see on põhiküsimus. 600 ja 800 euro vahele jäävas hinnaklassis on võimekaid telefone küllaga, kuid kas OnePlus suudaks turule tuua ka telefoni, mis jääks allapoole seda hinda? Sellele küsimusele saame vastuse juba 10. oktoobril, kui toimub telefoni Euroopa esitlus.