Selleks heaks põhjuseks ei ole kerkiva kaamera vastupidavuse probleemid. OnePlusi ametlikud esindajad on viidanud, et Soomes asuvasse hoolduskeskusse jõudvate uute OnePluside puhul ei ole märgatud ühte selgelt väljajoonistuvat probleemi, vaid telefone võib sinna sattuda kõikide vigadega. Seega - kerkiva kaamerasüsteemi vastupidavus ja töökindlus ei ole tootja jaoks erilist tähelepanu nõudev murekoht.

Sellegipoolest viitavad internetiavarustesse jõudnud 3D-renderdused, et OnePlus võib kasutusele võtta hoopis ekraani justkui augurauaga löödud kaameralahenduse, nagu kasutab ka Samsung oma tipptelefonide puhul. Kuigi ekraani kogusuuruses sellega pisut kaotatakse, on sellel ka üks suur pluss.

See puudutab vee- ja tolmukindluse standardit, mille pärast tehnoloogiafännid (sh siinkirjutaja) OnePlusi juba pikka aega hurjutanud on. Android Police spekuleerib, et just IP-standardi pärast kaotabki OnePlus kerkiva kaamera ära. Kõlab loogilise selgitusena, arvestades, et inimestele on kerkiv kaamera ja sellest saadav "puhas" väljanägemine pigem meeldinud ja mehhaaniliste probleemide puhul kinnitab OnePlus, et neid ei ole.

Mida OnePlus 8 kohta veel räägitakse? Pro-mudelil saab olema 120 hertsise värskendussagedusega ekraan ning tagakaamerate hulka on lisandunud veel üks TOF-sügavuskaamera, mis võimaldab telefonil tunda sügavust ning seega teha paremaid portreefotosid või jooksutada liitreaalsust. Lisaks on viidatud, et uue mudeli korpus saab olema eelmisest pisut pikem ja kitsam.